Jag är en gammal tant

Jag är en gammal tant! Ja det slog mig när jag satt på tåget på väg hem från Malmö. För någon är jag en gammal tant och inte alls så där modern och fräsch som jag tänker att jag är. För någon är jag gammal och sliten, ni vet så där som man såg på alla som var över 30 år när man själv inte ens var myndig än. Jag är töntig, trött, gammal och lever ett tråkigt liv, när en ung människa, inte ens 20 år fyllda, tittar på mig. Lite som när man som ungdom såg en gubbe (läs 40-ish) komma körandes i en asläcker sportbil eller på motorcykel och man tyckte det var fullständigt bortkastat att en gamling körde något så coolt.

Det är väl nå sånt här som ungdomarna ser när de tittar på mig. Hahaha Och vet ni? Jag tycker det är kul, riktigt roande, för när man är ung fokuserar man så mycket på att vara ung men ändå tillräckligt gammal för att komma in på rätt ställe och kunna gå på systemet. Sen plötsligt har man åldrats så mycket att man  kommer in på alla uteställe och inte behöver visa leg på systemet men man ser inte åldrandet i spegeln utan fortsätter tänka på sig själv som ung. Jag tycker ålder är fascinerande eller rättare sagt vårt förhållningssätt mot åldrar.

Nästa år fyller jag 40 år och det tycker jag klingar riktigt bra! Jag har inte tillstymmelse till åldersnoja, har du? Fasar du över att bli äldre? Mår du dåligt över rynkor och gråa hårstrån? Eller är du som mig och tycker att livet är förbannat gott att leva och jag är galet tacksam för att jag inte är 18-20 år igen!

2 kommentarer

  1. Förra året hade jag faktiskt en 40-årskris men jag skulle inte vilja gå tillbaka till 18-20. Jag är rätt nöjd som jag är förutom att se mig själv på bild då. 😉

    • Jag fyller 40 nästa år och jag ser framemot det, har inte tillstymmelse till kris. ?
      Hur gick det med bilden? Fick du ta om bilden eller nöjde du dig?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.