Jag går och fiskar

I fredags packade vi bilen full med mat, hundar, badkläder och fiskegrejor. Sen drog vi till Hörby för att möta upp med Becks och hennes entourage.

Jag är inte så glad för att fiska men Kärleken gillar det och Affe gillar också det. Hundarna är bara glad för att de får vara med.

I Höörs kommun finns det tre sjöar som går att fiska i. I Ringsjön, som vi valde, fiskar barn upp till 15 år gratis. Så barnen fick fiska, Mattias och Ante var första spöfixare och Becks tog på sig handskar och fixade med maskar. Jag? Tja jag gjorde inte så mycket. Haha

Becks skulle visa hur man kastmetar och vad hände väl då? Jo hon fick givetvis napp. En liten fisk som hon döpte till Bengt innan hon släppte tillbaka honom i sjön. Men är inte det typiskt? Hon skulle bara visa hur man gör och fick napp. Dessutom som var Bengt den enda fisken som nappade på hela dagen. Jayzon kämpade med att göra som Becks hade visat men det blev inget napp för honom.

Det nappade inte i Ringsjön, barnen började bli rastlösa och vi vuxna ville också fiska. Vi behövde ett bättre läge helt enkelt. Jag som alltid vill till Landön föreslog just Landön. Kom ihåg att jag kan absolut inget om fiske så jag har ingen aning om man kan fiska med samma spö och drag (eller vad det nu heter) i havet som man använder i insjöar.

Landön

Välkommen till Landön

Det gick hur bra som helst att fiska med samma fiskespö! Jag fick massa napp dock bara tång och gräs. Haha Jag lyckades iaf roa alla andra eftersom jag suger fullständigt på att fiska. Något som jag lyckades med som gjorde att de andra snudd på vek sig dubbla av skratt var att jag lyckades kasta ut halva mitt spö. Jag är bäst på att fiska. Hahaha

Mästerfiskaren in action hahaha

Det sa plums

Vi hade knappt hunnit mer än till Landön förrän det sa plums. Jag trodde att det var Affe som var i farten men Nope det var faktiskt Jayzon. Klättra på stenar är kul men man får vara beredd på att just trilla i plurret.

Vi hade matsäck med oss men den tömdes typ vid Ringsjön så det fick bli grillad korv vid klubbstugan på Landön. Eftersom systeryster bor på Landön så kom hon och hennes man också ner och åt grillad korv med oss.

Tur att vi grillade så Jayzon kunde torka sina kläder. Haha

Det sa plums igen

Jag är uppväxt med att på sommaren så fanns alltid badväskan med. Så givetvis gör jag likadant med mina barn. Affe vet ju om det så när han sa att han ville bada så var det bara att hämta badväskan.

Jag kunde så klart inte vara sämre! Dessutom så vet jag att min kropp mår bra av att bli chockad av kallt vatten. Jag menar zooma in på sista bilden så ser ni vad jag tycker om det. Hahaha

Vilken dag det blev! En dag fylld med skratt, smutsiga barn, glada barn och trötta föräldrar. En sommardag att minnas helt enkelt.

En mini-Ohana eftermiddag. Helt underbart, jag hade så mycket semesterkänsla. Tokiga infall och spontana träffar är det bästa som finns!

Ohana means family. Family means nobody gets left behind or forgotten

Lilo från Disneys Lilo and Stitch

Alla foto och videos där jag är med är tagna av systeryster.

9 kommentarer

  1. Vilken härlig dag! Oavsett aktivitet är det ju toppenkul med något som binder samman alla! Var det inte ruggigt kallt i vattnet vid Landön? Här en bit bort längs kusten är det galet kallt – fasen nästan som att kallbada i juli!!

  2. Längesen jag var ute och fiskade. Tror inte det har hänt sen jag och barnens pappa separerade för sådär 26 år sen. Men att komma ut till sjön är allt något jag gillar.

  3. Låter som en helt underbar sommardag. Lätt hänt att man plumsar i vid vattnet men tur att ni grillade så kläderna kunde torka. Mysigt att hänga med familjen och bara vid vattnet.

  4. Roligt med en fiskeutflykt tillsammans även om man inte är fisketypen egentligen, bad är också trevligt dock såg det lite kyligt ut men det kan ju vara skönt det också ibland

  5. Låter som en helt fantastisk utflykt med många skratt! Jag kan tycka det är mysigt att fiska men blir lätt rastlös om inget händer.
    Härligt med bad!

  6. Som barn fiskade jag en del men nu som vuxen blir det sällan. Ibland blev det på systers och hennes familjs landställe när de hade de kvar. Tyvärr var jag sämst och fick aldrig napp mer än botten napp då

  7. Det låter verkligen som en riktigt bra dag. Jag fiskar inte heller men jag hade lätt tagit med en bok och suttit där, låter som en toppendag och så gott med grillad korv. Mumss 😍

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.