Juldoft med Jennys mjuka pepparkaka

Jag delade på mitt Instagramkonto @christmasbyemschen en bild på att jag åt mjuk pepparkaka igår. Det var några som ville ha receptet så jag tänkte att jag lägger ut det här. Så här kommer receptet på Jennys mjuka pepparkaka!

Jennys mjuka pepparkaka

2 ägg
3 dl strösocker
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1,5 msk pepparkakskryddor
1 dl mjölk alternativt 1,5 dl gräddfil
75 gram smält smör alternativt 0,75 dl flytande Milda

Så här gör du

Vispa ägg och socker pösigt
Rör i de torra ingredienserna
Häll i mjölken och smöret och rör ihop.
Häl smeten i en form som rymmer 1,5 L t.ex. en brödform. Bröa den (jag använder Idealmjöl istället för skorpmjöl) eller använd bakplåtspapper.
Grädda i 1750C i 45-55 minuter
Låt svalna!

Hela huset doftade jul! Så underbart, både doften och smaken. Faktiskt så är den bättre när den har svalnat men vem kan säga nej till ljummen mjuk pepparkaka? Tänk att jag kom till att baka den enbart för att min kära vän Jenny skickade receptet och en kryddpåse till mig, viss post gör en lycklig länge! Tack käraste Jenny! Puss i örat på dig!

Jullängtan

Jag har sådan enorm jullängtan nu! Så nu är det dags för mig att börja att smyga fram julen både här och där. Innan ni ballar ur på mig helt så kom ihåg att jag har MS och fibromyalgi. Samtidigt har jag mängder med julpynt att ta ner från vinden. haha

Photoshop

Förutom att jag har tagit fram mina jultidningar med en massa bra idéer och recept så har jag även lekt lite i Photoshop. Därmed finns det stor risk för att ni kommer se olika Photoshopade saker här. Det får ni helt enkelt stå ut med.

Men som ni ser så har jag redan börjat. Däremot så borde jag verkligen lära mig Photoshop betydligt mycket bättre än jag kan nu. Shit vad dörrar bara öppnas när jag väl börjar läsa. Fast det tröttar ut mig något ofantligt. Alltså är det något som jag får göra på bra dagar, när nu dom är. Fast jag längtar så efter att jula! Efter att få pyssla, måla, plantera, baka och fixa. Jag vill ha julstämningen i hemmet!

Så jag tänkte att jag skulle börja så smått nu, det är faktiskt inte mer än 2 veckor till 1:a advent! Så det är stor risk (chans) att det blir mycket jul här framöver. Jul och Photoshop helt enkelt.

12 kommentarer

  • Ja det har gått i ryslig takt den här hösten. Är det för att vi blir äldre som vi känner så eller är det för att vi är mer uppbokade än förr? 🤔
   Den är jättegod!

 1. Jag säger: Go for it! Det här året har ju varit lite knasigt, liksom förra – fasen, livet är för kort för att vänta! Börja du plocka fram julpyntet!

  Och tack för receptet! Jag ska provbaka det någon dag & sedan ska jag nog ta efter din vän & skicka det vidare till vänner tillsammans med kryddan. Såå bra idé!

  • Jupp så är det! Livet är för kort för att vänta på ngt som är styrt av oskrivna regler. Det blir att pynta i veckan.
   Oh va fint att du gör som Jenny! Jag ska nog också göra som Jenny. Funkar ju med andra recept också, tänker glögg eller varm choklad.

 2. Photoshop är roligt, man kan göra massor i det pogrammet, själv har jag massa andra projekt just nu så julen känns fortfarande väldigt avlägsen dock åt jag janssons igår och den hade varit bra mycket godare med hemlagade köttbullar och skånsk senap till..

  • Jag anser att jag kan PS ganska bra, sen lär jag mig ngt nytt och inser att jag möjligtvis kanske kan 10% max. Gillar att jag alltid lär mig nytt!
   Oh Janssons nomnomnom älskar Janssons. Fast jag älskar ju julmat, skulle kunnat gå på hur många julbord som helst utan att träna på det. Men inget slår hemlagad julmat.

 3. Det går fort nu och som jag längtar. Tiden innan är oftast väldigt mysig tycker jag. Sen avslutas det med jul och nyår innan det är dags att börja fundera på våren.

  • Jag har inte vågat börja lyssna ännu för då blir jag väl ännu mer sugen på att dra fram allt pynt. Haha
   Har du några bra julbokstips?

  • Visst är receptet fint! Det är min vän Jenny som har skrivit det och hon skriver jättefint!
   Det är ett bra recept, gott resultat efter lite arbete. Inget krångel bara gott.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.