Nu är det jul igen

Ja nu är det jul igen eller iaf hemma hos oss. Idag har jag julat lite, inte mycket men lite sådär så att man känner att man har kommit igång.

Jag började med det enklaste dvs skänken. Bara hivade väck allt (ja alltså inte kastade iväg det) och torkade av skänken och på med julduken. Lite fantastiska doftljus, det stora är julgransljuset, för dofter är så viktigt för att skapa stämning.

Jag köpte mig en (1!!!) hyacint idag på Lidl för ynka 10kr. Fattar fortfarande inte att jag bara tog en, fast en var precis vad jag behövde. Fast det är olikt mig att kunna begränsa mig när det kommer till hyacinter. hahaha

Så detta var vad som kom idag för jag tar det lugnt och stressar inte. Jag ska orka med hela julen, från advent till nyår eller ja nyår bryr jag mig inte jättemycket om faktiskt. Fast just det ja, jag bytte filtar i soffan och kuddarna fick på sig julskruden också.

Vi får se om jag fortsätter jula imorgon eller om jag ska njuta av detta lite nu. Affe vill så klart gå all-in direkt, han är så lik mig.
Fast gardinerna måste också bytas för dom är rosa och passar inte riktigt ihop med julrött. Nåja än är det några dagar kvar tills första advent så jag ska nog hinna med det också.

18 kommentarer

  • Det kan ha blivit några fler nu, höhöhö.
   Nu är det tredje advent och jag känner fortfarande inte av någon julstress faktiskt. Kanske är det för att vi inte ska ha julen hemma eller så är det för att jag faktiskt har hunnit med mer i år. Jag vet inte men jag försöker njuta av det iaf.

 1. Har inte kommit dit ännu, men i helgen så ska det fram 🙂 Hade önskat att jag kunde slänga ut mannen bara annars kommer han stoppa mig.

 2. Mysigt att börja smyga in adventspiffet! Här får det vänta en vecka till. Jag ska ha fönsterputsning på torsdag nästa vecka och då åker det fram! Det blir sista gången i det här huset så det blir nog lite speciellt. Kanske sista gången vi använder vissa stjärnor och ljusstakar som inte passar i nya huset sedan. De senaste åren har jag frossat mer i vintervitt än i julrött och jag gissar att det blir så i år också 😀

  • Vintervitt fungerar inte här hemma överhuvudtaget även om jag tycker att det är jättefint.
   Förr har jag inte haft så mkt rött som jag hade förra året och i år. Vet inte vad som hände faktiskt men plötsligt ville jag ha denna riktiga julröda. Förr hade jag mkt mer grönt och grått.

   Tänk nästa år, då ska du pynta för första gången i det nya huset! Det är en väldigt speciell känsla tycker jag.

 3. Så mysigt och fint du fixat, själv är det ett par veckor fram i planeringen för mig och återstår att se hur mycket det blir då vi kommer ha flyttkartonger överallt, men tror att vi får pynta i köket mest eftersom vi samlas där oftast hela familjen

 4. Ja visst är det mysigt att juletiderna är här nu. På lördag ska jag på första julmarknaden för i år. Älskar denna tiden så mycket. Kram på dig

  • Hoppas att julmarknaderna har varit mysiga. För mig har det inte blivit en enda. Skyller det på covid men vet inte om det är riktigt sant faktiskt.
   Jag älskar också denna tiden!
   Kram

 5. Åh vad mysigt du har gjort det! Här har ljusstakarna kommit fram och dottern har dragit fram tomtar ut förrådet sedan början av oktober 😅

 6. Jag köpte en hyacint innan i veckan. Idag köpte jag en till 🙈
  Var ju tvungen att ha en i varje kreation 🤣

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.