Klädutmaning

Så här års kommer många utmaningar och det är så lätt att hoppa på. Kanske är det utmaning i form av att man gett sig själv ett nyårslöfte. Kanske man har pausat en utmaning under jul och nyår. Här kommer två utmaningar till. Det är inte mitt nyårslöfte men jag ska nog haka på, tror jag.

Att shoppa en massa som vi inte behöver förstör vår fina jord, det vet ni redan om. Men om vi bara slutar shoppa helt så förstör vi också vår fina jord genom att sätta människor i fattigdom genom att de mister sina jobb. Hur gör man då för att det ska vara bra? Ja jag vet inte men jag tycker att vi alla kan försöka förändra något.

Jag försöker köpa produkter som har nersatt pris för att bäst före datumet är kort. Lidl säljer en på med gårdagens bröd för 10kr och en påse frukt & grönt med lite skönhetsfläckar kostar endast 20kr. Jag källsorterar, skänker saker och kläder istället för att kasta. Jag handlar en hel del begagnat till barnen och till mig. Men det kanske inte räcker?! Så lite då och då får jag för mig att jag ska utmana mig själv ännu mer.

Ett år utan att shoppa mode?

Min fd chef har utmanat sig själv genom att hon ska slå sitt personliga rekord. Hon handlade inte kläder eller skor på 8 månader. I år har hon bestämt sig för att hon ska klara ett helt år. Jag älskar mode och ibland känner jag tacksamhet för att allt inte finns i min storlek för annars hade inte ens en hel walk-in closet räckt. Men jag tänkte att jag skulle försöka hänga på min fd chefs utmaning. Jag kommer ta det månad för månad så får vi se hur det går. Tror inte jag kommer lyckas när allt vårfint kommer in i butikerna och jag känner att jag har absolut “inget” att ha på mig. Jag är svag för mode helt enkelt.

För 7 år sedan hakade jag på en four fit challenge för att Maria lyfte fram det på sin dåvarande blogg. Detta var tydligen två av plaggen jag valde. Det var under sommaren så det var väl helt enkelt det svalaste och jag kunde välja. haha

Vi har mer kläder än vi faktiskt har behov av, vi tvättar sönder våra kläder. Vi tvättar rena kläder för att de ska kännas rena, man kan vädra kläderna. Jag borde också lära mig att vädra kläderna. Okej visst det beror på vad man gör om dagen. Jag skulle inte vilja att Kärleken skulle ha samma t-shirt två dagar i rad men så har han ett fysiskt jobb. Givetvis handlar det inte om underkläderna för dom bör (läs ska!) man tvätta och inte vädra.

Så nu funderar jag på om jag ska ha en vecka med four fit challenge igen. Det är fyra plagg som man får använda under en hel vecka. Min version är fyra plagg som man får använda till jobb. Jag räknar inte in vad jag har på mig på helgen eller vad jag tar på mig när jag kommer hem från jobb.

Syna mina kläder

Nu måste jag syna mina kläder. Eftersom jag klär mig efter humör och känsla så kan det vara lite svårt att välja ut plagg för en hel vecka. Okej nu ska jag tänka smart för att få ihop en hel veckas outfit som jag kan kombinera på olika sätt. En kavaj blir det definitivt, ska jag sedan välja kostymbyxor, jeans eller en kjol? Jag känner att jag måste ha två olika toppar. Jag tror att jag kommer tittar annorlunda på min garderob efter en four fit challenge vecka. Tror att jag kommer se hur många olika kombinationer jag har möjlighet att göra.

Fast jag har ju både kjolen och linnet kvar från 2015 så jag kan ju ta det annars. haha Tror inte att det hade känts bra att ha på jobb.

Vad säger du? Hänger du med på någon av utmaningarna?

18 kommentarer

 1. Det hade varit otroligt häftigt att hoppas på men nu är jag gravid så blir svårt, för måste ha kläder som passar nu sista tiden samt man vet ej om sina vanliga kläder passar efteråt…. annars hade jag mer än gärna hängt på! 😀😀

 2. Den att inte handla skulle jag aldrig klara!!! Har tex noll koll på vad jag har i vår/sommarskor! Jag skulle förmodligen klara mig ganska bra med alla kläder jag har, men om jag ska vara ärlig mot mig själv tror jag att jag har ett större jobb att göra när det kommer till mat. Känner att vi fortfarande bidrar ganska mycket till matsvinn tex.

  Fyra plagg under en vecka låter mer rimligt och spännande tycker jag! Jeans skulle definitivt hamna på min lista! Men sedan är ju frågan…. jag gillar inte att ha samma kläder två dagar i rad på jobbet…får fundera lite på jag har i min garderob 🙂

  • Slet du ut alla vår/sommarskor i fjor? 🙂 Jag känner att jag behöver egentligen försöka avhålla mig från att handla mode på ett helt år för jag tar hellre den enkla vägen ut och handlar nytt.
   Jag kämpar för att det ska bli mindre matsvinn här hemma men vi skulle kunna vara bättre.

   Jag gillar inte heller att ha samma kläder två dagar i rad på jobbet. Men man kan ju ha två outfits så man kan vädra kläderna ordentligt eller tvätta dom om man har kladdat ner sig. Typ spillt kaffe, vilket jag är bra på.

 3. Kul utmaningar det där med god baktanke – jag är också lite svag för att handla kläder men har bestämt mig för att det föreligger köpstopp så jag kanske ska ge mig i kast med den utmaningen att inte köpa nytt på ett år – för jag behöver faktiskt inte mer kläder. Jag är rätt duktig på att vädra och använda plagg igen utan tvätt om det faktiskt inte är behov av det. Det sliter på kläder och ström och natur att tvätta i onödan

  • Jag tycker alltid att jag behöver nya kläder och skor, det är det som är problemet. haha
   Jag har blivit mycket bättre på att vädra och inte tvätta sönder kläder sedan jag gjorde Four Fit Challenge. Men jag kan nog bli ännu bättre på det.

 4. Det är ganska kul faktiskt att gå igenom och prova sina plagg som bara hänger kvar i garderoberna. Vem vet ibland hittar jag något som jag får en ny nisch på

  • Så är det ju. Nu rensade jag min garderob ganska flitigt när jag flyttade ner alla kläderna till min lilla walk-in closet så jag har rätt bra koll på vad jag har, tror jag. haha
   Alltid kul när man upptäcker ett gammalt plagg som blir som nytt.

 5. Jag tycker det blev stor skillnad under 2020 och alla restriktioner pga covid. Jag jobbade hemma och kunde gå runt i myskläder hela dagarna. Tror inte jag köpte några plagg alls då och det sitter i, jag har tillräckligt med kläder som det är.

  • Jag har inte lyxen att ha ett jobb som jag kan jobba hemifrån utan ett jobb där jag alltid blir synad för att kunderna ska komma ihåg vem de träffade om de skulle komma åter. Jag är oftast den första de ser när de kommer in i lokalen.
   Finns så många fina loungeset att ha om man jobbar hemifrån men jag tror inte att dom blir populär om jag har det på mig på jobbet.

 6. Det skulle jag aldrig klara. Älskar kläder och bytte ut hela min garderob för ett år sedan pga viktnedgång. Tyvärr har det aldrig varit lika kul att handla kläder. Men en bra grej tycker jag och jag hoppas verkligen du lyckas.

  • Jag säger inte att jag kommer klarar det men jag tänker om jag försöker så kanske jag kommer en bit på vägen. Jag älskar också att handla kläder! Det finns så mycket snyggt som jag villhöver.
   Tack!

 7. Nej det skulle jag inte klara av att göra, för det är stort intresse för mig och jag anser att man måste få unna sig det också, man köper ju så mycket annat =D. Såklart kan man skippa köpen som man verkligen inte behöver för det tror jag att man kanske kan undvika mer än man gör

  • Jag behöver nog det för jag har också stort intresse i mode. Jag tycker också allt för ofta att jag måste få unna mig. Min garderob säger annorlunda.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.