Let there be light

Darkness cannot drive out darkness:
only light can do that.
Hate cannot drive out hate: only love can do that.
-Martin Luther King Jr.

20131217-121424.jpg

Vi måste börja ta det här på allvar nu, det fungerar inte längre att vi gömmer oss bakom tv-skärmar och datorskärmar. Vi är inte trygga för att vi gömmer oss!
Det sprängs och skjuts i Paris, det bränns runt om i Sverige och SD skickar brev till människor i nöd om att de ska hålla sig bort från Sverige. Det är tid nu kära läsare, tid för att ställa sig upp och säga nej. Nej till mer våld, nej till mer hat och nej till mer mörker! Precis som Martin Luther King Jr sa 1958 så kan vi inte bekämpa mörker med mer mörker och hat med mer hat. Hur får man det ljust i ett mörkt rum? Man tänder ett ljus! Hur slutar man känna sig hatad? Man blir älskad! Ingen föds elak, ingen föds med hat i hjärtat, hat är något som man lär sig. Alla kan göra något för att förändra världen men vi måste alla göra något! Jag försöker leva efter den gyllene regeln, den gyllene regeln som finns på olika sätt i alla religioner. Gör inget mot någon annan som du inte vill att någon annan ska göra mot dig. Tänk inte på det som en stor förändring utan tänk på hur enkelt det är att leva efter denna regeln! Om alla gör något litet så sprids det som en löpeld, en löpeld av godhet och ljus! Det är så enkelt! Håll upp dörren för en annan person, le mot en person, släpp för någon i kön som verkar ha bråttom, låt någon smita före i bilkön utan att svära, hjälp någon upp med barnvagnen upp på tåget/bussen/spårvagnen, ge din plats till någon som behöver sitta mer än vad du behöver. Alla kan göra något och när alla gör något så blir det en enorm skillnad. När jag var barn så brukade jag tänka att om alla i Sverige gav en krona, en enda liten krona, så skulle vi samla ihop 8 miljoner kronor och det var mycket pengar när jag var 10 år. Idag är folk beredda på att köpa ett hus för 8 miljoner kronor, en helt vanlig villa för en helt vanlig familj. Vi lägger tusentals kronor på en sjal, en sjal som vi inte behöver men köper för att den är snygg. Vi köper mängder med julklappar till våra barn, saker som de inte behöver då de redan har ca 500 leksaker var. Men vi är inte beredda på att hjälpa människor som flyr från sina villor, sina sjalar, sina leksaker för det är inte vårt problem att de inte kan bo kvar i sina länder. Förstår ni inte hur tokigt det är? Förstår ni inte vart vi är påväg när en sjal för 2000 kr är mer värt än 20 kr för att hjälpa de som har mindre? Saker har fått högre rang än människoliv! Vi kommer aldrig få en trygg värld när vi säger att människoliv inte är lika mycket värt som den där väskan från Malene Birger eller skorna från Michael Kors eller klockan från Apple. Det måste få ett slut nu! Vi måste vända på det!
Kvinnan som sitter utanför Ica är hennes liv värt mindre än den där väskan som du trånar efter? Om du fick vet att 800 kr är en hel månadsinkomst för en familj i östeuropa hade du då inte kunnat hoppa över din shopping en gång på ett år för att hjälpa familjen? Vi kan rädda världen genom att börja smått, att börja hemmavid genom att bry oss om varandra.
Låt oss alla bekämpa hatet med kärlek och mörkret med ljus!
Mina tankar går till alla som kämpar denna dag, ljuset är tänt och ska få lysa hela dagen!
DSC_0251

Let there be light!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.