Mat, mat, MAT

DSC_9631 DSC_9637 DSC_9650

Tallrikar och blommor från Blomsterverkstan. Bordstabletter och servetter från Korgcenter.

Nu är fastan över och jag får äta mat igen. Tänk att två dagar kunde kännas så lång, ja inte för att det var så svårt men att plötsligt inte få äta, att inte få bestämma ja det var jobbigt och plötsligt kändes två dagar galet  långa. Plötsligt var det bara mat, mat, mat som fanns i huvudet. Jag kan inte låta bli att tänka på alla de som inte vet när de får en möjlighet till mat nästa gång. Så otroligt bortskämt liv jag lever, jag är enormt tacksam!
Jag har väntat på ett speciellt tillfälle att använda mina nya tallrikar (ja de såldes som fat men jag har dom som tallrikar) från Lina, pojkarna älskar dom för det är ju guldtallrikar. Eftersom jag fyndade lite fina servetter från Lovely Linen och pappersservetter från Maileg hos Cecilia häromdagen så var ju lusten till att duka fint riktigt stor. Vad passar då väl bättre om inte första dagen med mat igen! DSC_9654 DSC_9668
Jag serverade rödspettafiléer med sommargrönsaker, gräslökstzatziki och potatis. Det var så galet gott! Det kanske var för att jag inte fått äta de andra dagarna men jag tror inte det. Jag har sedan nyår haft sånt sug efter fisk. Jag är ingen lax-människa, hoppar gärna över det helt faktiskt, men vit fisk. Nomnomnom.

400 gram rödspättafilé, kryddas med salt och peppar, vänds i vetemjöl och stek i lite smör/olja.

1/2 gurka, rivs och låt vätskan rinna av.
1 ask med gräslök, klipps och blandas med gurkan.
5 dl lätt crème fraîche, blandas med gurkan och gräslöken.
2 vitlöksklyftor, pressas ner i såsen
Salt och peppar 

Servera till kokt potatis och goda grönsaker

Jag räknade ut (med Lifesum-appen) att en portion var 472 kcal, då åt jag 2,5 medelstor potatis fast jag inte ska äta snabba kcal. Eftersom jag ska äta mer än 472 så fick jag äta lite till och lite till och till slut kom jag upp i 540 kcal, då var jag proppmätt. Faten blev rensade för familjen gillade det precis lika mycket som mig. Två tummar upp på den!
DSC_9675Idag är det Tulpanens dag och Lina hade extraerbjudande på tulpaner vilket jag givetvis inte kunde motstå. Tack Frida för att du band de till mig! DSC_9683 DSC_9688
Sen kunde jag bara inte motstå de ljuvliga rosorna (Frida kan säkert skriva namnet i kommentarerna) som doftade så otroligt mycket och är så fina! Tjejerna på Blomsterverkstan tittade lite konstigt på mig när jag gav Frida direktiv på hur jag ville ha buketten, rosor ska vara i höga buketter för de flesta men inte för mig. Jag fick buketten precis så som jag ville ha den, tack vännen!
Det här med fredagsbukett är inte alls dumt, ja och sen har min coach Malin lärt mig att jag ska ha belöningsdagar så det har jag också haft idag. En peppande bok och en bok med kloka citat att läsa varje dag av Jim Rohn beställde jag, helt till mig själv.

Nu ska jag läsa mina 10 sidor medan de sista minuterna av Fångarna på Fortet rullar och barnen stökas i säng.

Vilken härlig fredag det har varit! Och jag har fått äta mat, mat, MAT!

1 kommentar

  1. Japp! Rosorna är White O’Hara och Pink O’Hara.. Doftar ljuvligt! Sen är det vaxblommor och Ranunkler.. Tulpanernas namn kan jag dock inte!
    Kommer fina tulpaner på min blogg imorgon 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.