MediYoga

IMG_6267.JPG
Varje onsdag går jag på MediYoga med Frida. Jag som mediterat nåja försökt mig på det här meditation tidigare (fnittrade sönder var enda session eller så somna jag) var väl hyfsat skeptisk men hej det var ju yoga. Från första stund älskade jag det. Onsdagar har blivit min nya favoritdag.

IMG_6271.JPG
Bara jag kommer upp till Fogdaröd där vi håller till så känner jag mig lättare, jag går ner i varv, jag slutar fundera och jag bara tar in omgivningen. Visst är där vackert.
Efter att gått upp för en knarrig trä trappa som luktar som Nåthult där jag spenderade mina barndoms somrar så möts man av Malins mjuka och lugna leende, en sal som är både ljus och dov på samma gång, som om yogans kärna har stannat i rummet. Här bäddar vi upp med det vi vill ha för att få en skön session. Madrasser eller värmande yogamatta (typ en yogamatta i päls), vackra kuddar, filtar eller varma täcke vad än vi behöver för att det ska vara skönt.

IMG_6272.JPG

IMG_6274.JPG
Vi lägger oss bekvämt på rygg, sluter ögonen och sen öppnar vi inte ögonen förrän sessionen är slut. Att ha en hel timme där jag har full fokus på mig själv och dom rörelserna som jag gör utan att kunna jämföra mig med dem runt mig är suveränt och precis vad jag behöver.
Vi tonar in ONG NAMO GURU DEV NAMO vilket ungefär betyder ”jag inbjuder mitt högsta bästa jag att närvara under träningen” vilket jag älskar att tona in. Jag vet inte vad det är med den här meningen men jag mår bra av att tona den.
Jag gillar verkligen yoga och tanken med yogan, att titta inom sig själv istället. Jag har märkt att jag har en ny dröm en dröm om att åka på en yogaresa en gång. Ja det ska upp på min bucketlist, som jag visserligen inte har någon men ni fattar.
Att vi sedan gjorde ett pass som fick känslorna inom mig att flöda ut och tömma kroppen på energi var fantastiskt men jobbigt, det passet vill jag göra igen. Meditation för hjärtat – GURU GURU WAHE GURU, GURU RUM DAS GURU vilket ungefär betyder “visdom och insikt kommer till dig som en tjänare av det oändliga”.
Ja det är bara härligt och efteråt känner jag mig sockervaddsmjuk inombords. Jag har verkligen hittat mitt sätt att träna – yoga i olika former.

IMG_6307.JPG
Vilket betyder ungefär “Jag tackar mig själv, min kropp och vi tackar varandra för det arbete som vi gjort tillsammans.”

1 kommentar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.