Men nu börjar det väl ändå

Nu måste det väl ändå vara slut på minusgrader och kalla dagar. Jag vill ha mer sol, mer värme, mer vår!

Den börjar ju komma nu, ser man inte några vårblommor så kanske man ser allergimedicin istället. Jag älskar våren men att att ha pollenallergi är inte kul i vanliga fall och definitivt inte när det är Corona. Har du pollenallergi?

Idag gick jag hem en halvtimme tidigare. Även om jag bara jobbar 4 timmar så är det väldigt lyxigt att få gå hem tidigare. Solen sken men det var kallt i vinden, i Eslöv. När jag kom hem så var det underbart på altanen. Jag tog med lunchen ut och satt i solen och njöt. Det var så varmt att koftan åkte av och jag kunde sitta med bara armar. Underbart!

Plötsligt fick jag sådan lust att fotografera och till min lycka har vi några krokusar i trädgården. Inga snödroppar i trädgården men tack och lov så är där massor vid bäcken på andra sidan vägen. Och jag vet att snart, snart kommer där vara alldeles vitt av vitsippor. Jag bara älskar våren!

Jag fick sådan kick och energi av solen, av att gå hem tidigare. Av att fotografera, att bara gå runt och leta vårtecken. Nu sitter jag i vardagsrummet med musiken på hög volym. Jag kan inte sitta stilla utan plötsligt far jag upp och dansar runt lite. Det är så länge sedan jag gjorde det, glädjedansade. Jag tror inte att min själ har varit glad, lycklig och nöjd absolut men inte glad. Förstår ni vad jag menar?

Just nu skrålar jag med för kung och fosterland till Zac Efron, Hugh Jackman, Zendaya och underbara Keala Settle. Jag älskar musiken från The Greatest Showman.

16 kommentarer

 1. Jag har ingen allergi vilket är skönt. Satt ute en stumdoch läste innan. Lite kyligt även om solen skiner. Längtar till de dagarna då vinterjackan Inte behöver följa med ut.

  • Så skönt för dig! Både jag och Vincent har det.
   Visst är det underbart att sitta i solen och läsa.
   Här var det inte det minsta kyligt men jag satt mitt i solen och där är ganska vindskyddat.
   Ja jag sa det till Alfred innan idag, tänk när de dagarna kommer där vi behöver en jacka på morgonen men på eftermiddagen så är det för varmt för den.

   Jag längtar tills jag slipper strumpor.

  • Ja det blev vårkänsla i bilderna, det måste jag säga.
   Vi hade 8 grader idag vilket var helt otroligt med tanke på att det var minusgrader imorse.
   Vi bor ju mitt i Skåne så vi brukar ha lite andra temperaturer än vid kusten.
   Jag längtar efter tiden då jag kan gå i sandaler igen.
   Kram

  • Jag hörde att det skulle bli kallt i början av nästa vecka men att värmen kanske kan tränga sig förbi kylan i mitten av veckan. Jag hejar på värmen!
   Jag vill ha blommor, jag vill ha gröna träd även om jag nyser och snorar.

 2. Så fina bilder! Här har vårblommorna börjat komma och det är så roligt att se 😊 ingen allergi här så vi kan njuta ordentligt av vårvädret.

 3. Vilka härliga vårkonsert. Jag längtar efter att få hå ut och fotografera vårtecken, det inger ett visst hopp om ljus och värme ❤

 4. Japp det gör det, jag har bestämt det och gjort en deal med vädergudarna. Dock blir någon kall dag till för att jag ska slippa känna att jag måste städa i trädgården. Men sen så.
  Thank me later =)

 5. Krokusen har inte slagit ut hemma hos mig men de är på g. Nästa vecka sägs det bli mera vår så då kanske de börjar blomma. Håller tummarna för det i alla fall

  • Det är så härligt att våren kommer nu! Jag älskar denna tiden när man vet att snart, snart är det dags att slänga tjocka tröjor och strumpor.

 6. Hos oss är det sprakande fint soligt väder idag och innifrån sett så ser det ut som superhärlig vårdag, men när man går ut är det isvindar och inte alls skönt tyvärr. Ohh så vackra bilder du fotat, älskar macro

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.