Nu påskar vi till det lite

Nästa vecka är det påsklov för pojkarna så då är det dags att påska till det lite. Jag är ingen som går all-in när det gäller påsken. Julen är ju min högtid. Fast lite måste man ju påska. Påskar du mycket?

Mina fåglar brukar ju få komma fram till påsk, jag vet inte men för mig är fåglar påsk. Den vita fågeln hade jag sedan innan och den svarta fågeln fick jag av min kära kollega Marie. Den rosa lilla haren hittade jag på Dollarstore idag, kunde inte motstå den. Ägget är ett marmorägg som jag ärvt efter farmor och farfar. Älskar det lilla ägget men vet aldrig vad jag ska göra med det.

Kärleken ändrade om lite. haha. Han tyckte att det såg ut som att den svarta fågeln hade ont så den måste ju ha värpt ägget. Haren ser förvånad ut och den vita fågeln är intresserad av ägget. Hahahaha

Älskar denna ljusstaken men jag får aldrig till det med smyckningen runtomkring. Har några stora porslinsägg som jag la dit men nä det är jag inte nöjd med så det ska jag ändra. Vad ska jag ha i? Godisägg? Ni vet såna där äckliga chokladägg som är så vackert inslagna.

På soffbordet står mitt favoritägg, det köpte jag på Indiskan för många många år sedan. Tror att jag såg det hos Marika eller om det kanske var hos Emma. Oavsett så gillar jag det ägget jättemycket!

Ägghalvan med ljus i fick jag av Marie, hon skämmer bort jag! Ljuset är skithäftigt för det är grönt nu men när man tänder det så blir stearinet rött. Coolt!

Påskris

Eftersom vi är allergiker så kan vi inte ha påskris som blir så där vackert och står i knopp men vi kan ändå ha påskris. Alfred och jag hittade lite vackra grenar som vi tog in och satte fjädrar i. Ja jag vet! Fjädrar är inte bra men dessa köpte jag för flera år sedan. Jag tar hand om de, jag vårdar de så att de stackars fåglarna inte ska behöva bli plockade för min skull år efter år. Jag köper inte några nya fjädrar.

Nu påskar vi till det lite!

Nu har jag börjat fundera på vad vi ska äta. Vad brukar ni äta till påsk? Kör ni samma som till jul eller gör ni något annat?

I år tänkte jag göra Nubbesill, en paj med olika ostar, jag funderar på en påskskinka smaksatt helt annorlunda än julskinkan. Pojkarna gillar ju inte sill så det måste ju vara något annat som lockar de på bordet. Givetvis blir det ägg också. Vad ska ni göra till påsk?

Jag vet inte om det bara blir vi eller om det kommer någon annan också. Jag vet inte ens om vi ska vara hemma eller om vi åker iväg med husvagnen.

En stilla längtan efter våren

Blommor, jag behöver mer blommor. Vårblommor behövs till påsk så är det bara.

Nu påskar vi till det lite!

20 kommentarer

 1. Åh hjälp är det dags, jag är såååååå efter!! Men jag hatar ju att pynta, jag tycker att det stökar till i mitt redan stökiga hem!

  • Jag är lite mallig för i år, var jag faktiskt inte sen. Fast jag har ju inte planerat något med påskäggen till barnen. Så lite efter är jag ändå.
   Jag pyntar inte så mycket men lite upp piffat får det allt bli.

 2. Så fint du påskat till det hemma hos dig. I år ligger jag långt efter men jag får kanske ta mig i kragen och fixa till lite trots allt

  • Tack så mkt!
   Alltså jag är såååå mycket tidigare i år än jag brukar vara. Men någongång ska väl det också hända. haha

  • Åh påskägg till ungarna, herregud det måste jag ju fixa!
   Man måste ju inte äta traditionell påskmat, finns så mkt mer man kan göra. Jag såg någonstans ett recept på en lax- och räksmörgåstårta, det är ju påskigt men inte traditionell påskmat.

 3. Jag brukar inte påskpynta så mycket eftersom vi inte brukar vara hemma. I år kommer vi att vara i sommarhuset och det blir första påsken här. Har plockat lite ris och blåbärsris som jag tagit in och väntar på en liten leverans av några små prydnadssaker hemifrån. Men det är nog mer “vårigt” än påskigt. Några ägg, i betong eller annat enfärgat material blir det. Pratade om det där med fjädrar idag faktiskt. De som är konstgjorda är inte alls lika fina tycker jag, men jag vill inte köpa nya fjädrar som någon stackars fågel blivit av med. Men de man redan har borde man ju använda, annars har ju fågeln fått lida i onödan, eller?

  • Återigen känns det som vi är lika. Haha
   Jag pyntar nog också mer vårigt än påskigt. En gång i husvagnen gick jag dock all-in, då hade vi påskpysslat här hemma så det blev vimplar med påskmotiv, påskflaggor och ja en massa andra saker. Men det var då när pojkarna var små och kunde tänka sig att pyssla med mig.
   Om man sparar gamla fjädrar så kan de ju lika gärna användas men några nya fjädrar vill jag inte köpa. Jag tycker inte heller om de konstgjorda “traditionella” fjädrarna.

 4. Men gud vad fint du har gjort det med påsk pyntet tycker det är kul att pynta till alla årstider men julen är favorit här 😃 här hemma blir det inget påsk pynt i år tyvärr

 5. Lite kommer allt in, men kanske mer vårpynt än påskpynt tänker jag. Lite våriga färger och tuppen jag köpte förra året.

 6. Jag har inte ens tänkt på att de e påsk förräns kollegorna igår pratade om de . Hehe NÄ brukar inte GÅ in all in för de mest jul o midsommar .

  • På jobb började vi diskutera påskledigheten för längesen och sen har jag barn som har räknat ner till påsklovet så det är svårt att missa att det är påsk. Haha

 7. Jag har inte påskat något än, tänkte göra det nu i helgen för de blir väl klara med golvet idag antar jag. Samt även kommer rörmokaren hit i bästa fall i morgon, alternativt måndag. Men golvläggaren blir nog klar idag då kan vi sätta in alla möbler igen. Så fint du påskar det =D

  • I ert fall vill man fokusera på hemmet och inte pynta till påsk! Så skönt för er när allt är färdigt!
   Tack så mycket!

 8. Vi påskar inte mycket här hemma heller. Jag och Melissa pysslade ihop två kycklingar igår och tänkte plocka in lite ris idag 😊
  Vi kör enkelt påskbord med lite gratäng, köttbullar, prinskorv, ägg och omelett 😊

  • Nomnomnom så gott med omelett!
   När barnen var mindre så blev det mer pyntat eftersom de gjorde massa i skolan och på förskolan.

 9. Senast jag påskpyntade var nog när jag bodde hemma tror jag! Aldrig riktigt vart för pynt på påsk för att högtiden är så kort, orka få fram för att plocka bort.. Därför struntar jag i det. Jag gillade ditt pynt, det var inte traditionellt, vilket jag gillar. Unikt!

  • Tack!
   Nä massa kycklingar vill jag inte även om jag är uppväxt med det.
   Det gäller att inte plocka fram mer än man pallar ta bort. Fåglarna och kanske haren får stanna kvar efter påsk men resten åker undan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.