Morgonpigg

Hur kan det komma sig att jag och Ante har fått två morgonpigga barn som dessutom vill ha frukost direkt dom vaknar?! Både Ante och jag är egentligen riktiga sjusovare så att gå upp halv åtta en lördag är inte riktigt vår grej men nu känns det som sovmorgon. Igår vaknade Vicce tjugo över sex och idag vaknade båda barnen halv sju. Varför vaknar man så tidigt självmant?
Nä till min födelsedag önskar jag mig en hotellövernattning så jag kan få sova ut och sen gå till en härlig frukostbuffé. Ystad Saltsjöbad hade inte varit fel för då hade man ju kunnat slänga in lite spabehandlingar också. *mys*

Hur dags går ni upp gott folk?

20110427-064745.jpg
Det fanns en tid när Vicce var glad för att sova. 🙂

5 kommentarer

 1. Förstår dig helt och fullt!! Elias tycker att 05.00 är en bra tid att börja sina dagar… Hans föräldrar håller inte riktigt med… Vi bara hoppas att han snart tar efter sin storebror som gärna sover till 7.30 istället…
  Att gå upp kl 5 sju dagar i veckan är terror!!

  • Jag vet att jag inte ska klaga men jag saknar det här med att vakna och inse att klockan är närmre tolv. 🙂 Fast jag vet också att jag nu mera är så van vid att stiga upp att jag har nästan blivit morgonmänniska för även om jag är barnfri så vaknar jag senast åtta. *s* Det är väl inte åldern? 😉

 2. Som den morgonmänniska jag är så har jag svårt för att ligga kvar i sängen till 9.30….om ens till 8.30 om jag skulle få den möjligheten. Innan barn och hus kunde det ju hända att man försökte dra sig så länge som möjligt men det gör mig stressad och otålig att ligga där i sängen vänta ut tiden….för jag KAN INTE somna om. J vaknar någon gång mellan 3.00 och 6.00 för morgonmålet men sen somnar han om och sover till 7.00 – 8.00 någon gång. F vaknar vid någon gång mellan 6.30- 8 .00.

  Sen kan jag ju inte vara vaken så länge om kvällarna….säger som min pappa brukar säga efter en bamsejäspning “det är skönt att sova”

  /Kram

 3. Jag är en riktigt sjusovare och hade turen att få två töser som osså tyckte (tycker) om att sova länge. Men ska jag tvunget upp tidigt på morgonen så föredrar jag att bli väckt 5 ist för 7-8. Väck mig riktigt tidigt och jag är pigg resten av dagen, men att gå upp runt åtta “förstör” min dag, kommer inte igång med något alls då.

  Emma, det kommer säkert att bli annorlunda när det är dags att lämna på dagis (förlåt, förskola heter det ju), då kommer dom säkert att vilja sova lääänge.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.