När advent står för dörren

DSC_0195

När jag behöver stilla mina känslor och bara lugna ner mig då finns det vissa saker som jag kan göra för att glömma allt runt mig. Jag kan baka eller laga mat, vilket brukar synas på Baksidan. Jag kan också pyssla och skapa något. Ibland syr jag, ibland planterar jag blommor men så här års så är det julkransar och ljusstakar som pysslas juliga. DSC_0191

Nu är det hög tid att ha klart adventsljusstaken. Jag fick en idé från Lagerhaus på Instagram om att använda vår kaffekoppar till att göra en adventsljusstake. Sagt och gjort! DSC_0189

Eller tja jag gick faktiskt och köpte 4 st nya kaffekoppar, de kostar ju bara 5 kr/st. Det röda fatet hade jag sen innan och det är förstås köpt hos Linda på Living Like Milton, siffrorna på ljusen är också köpta hos Linda (snart hoppas jag att hon öppnar sin webshop så ni också kan njuta av allt vackert) och snöret är köpt på Panduro, finns i andra färger och är väldigt användbart. Ja mossan, granriset och lärken är fynd från dagen i skogen.

Jag är väldigt nöjd och tycker att det är extra roligt att pyssla när det inte kostar särskilt mycket. Detta gick loss på ca 80 kr, ljusen är alltså det dyraste.

DSC_0182

Eftersom jag älskar julen, ljus och att pyssla så var det ju bara tvunget att ha en adventsljusstake även på soffbordet. Här kände jag att det behövdes en annan inriktning på stilen. Köket skiljer sig stort från tv-rummet, det vet alla ni som varit på besök hos oss. Ljusstaken är från Partylite och har flera år på nacken. Fatet som ljusstaken står på kommer förstås från Linda. Hyacinten är köpt hos Lina på Blomsterverkstan (hon säljer hyacinter för 10 kr/st just nu!) Snöret runt ljusen kommer från Lidl som är bra på sånt där pyssligt. Duken har jag fått av Ellis Corner som julgåva när jag beställde något annat. Den söta lilla krukan i mitten har jag fått av min lilla kära mor. Återigen så pysslade jag fram en ljusstake där kostnaden inte blev stor, faktiskt = 0 kr då jag hade allt hemma.

Jag älskar att pyssla när det inte krävs att man gör en massa inköp eller ja jag gillar att pyssla även om det kostar pengar men det är roligare när det inte kostar något särskilt.

DSC_0178

 

Limpistolen är min bäste vän så här års! Massa skoj har vi ihop!

2 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.