När en skånsk vinter kommer på besök

Imorse vaknade jag av ett sms från Kärleken. Jag ser det snöar, jag ser det snöar stod det i sms:et. Barnen rusade ner och jag gick fram till fönstret. Jodå det snöade. Genast blev dagen mycket lättare för nu var det ljusare eller rättare himlen är så där grå som bara snöfall kan göra den men marken är inte längre grå, blöt och tråkig.
Trots detta så var min energi på minus, hela jag var som ett enda stort minus. Frukosten lagades med den sista energin som fanns och det kändes som att det skulle bli en lång dag. Men så kom plötsligt en inspiration och ut for jag med kameran i högsta hugg. Tack Angela för att du ändrade mitt synsätt. Jag måste skynda på för jag har mycket kvar att lära innan jag når fram till de där bilderna.

DSC_1581 DSC_1592 DSC_1594 DSC_1597 DSC_1598

 

Jag är så tacksam för att jag har hittat en hobby, min fotografering. Innan dess hade jag inget som jag verkligen brann för, inget som jag kunde säga att det här gör jag när jag får en chans. Med tanke på mitt löfte till mig själv att berömma mig oftare så gör jag det nu. Jag är BRA på att fotografera, hur jag tolkar motivet, hur jag tar mitt foto är det bara jag som kan bedöma och så länge jag är nöjd så är jag BRA. Andras åsikter är kul och viktiga för att utvecklas men de är inte det som avgör om mina foto är bra – det gör bara jag för fotona är mina. (ja alltså jag försöker sluta jämföra mig och deprimeras av att jag inte är lika bra som andra fotografera som jag jämför mig med istället för att inspireras av – tänker om och tänker rätt).

DSC_1600-2

Tänk jag har t.o.m. lättare för att säga att jag tycker att jag är snygg än att jag har för att säga att jag är bra på att fotografera. Varför måste jag alltid ha sådan prestationsångest?

Har ni prestationsångest? Vad är det svåraste för er att säga positivt om er själva? En liten utmaning från mig till er så här en snöig torsdag med vab på schemat. Blogga, kommentera eller bara fundera – vad önskar du att du med hela hjärtat kunde stå upp och erkänna jag är bra …

 

6 kommentarer

  • Nähä inget kan väl vara svårt för dig? 😉 Du är ju så himla bra! Se bara på dig nu, vågat stå på egna ben OCH deltar i fototävling. Det är bannemig riktigt bra!

 1. Heja dig, man ska tro på sig själv! Har ofta prestationsångest. Ena dagen kan jag tycka att jag är grym på det jag gör. Nästa dag går jag ner mig helt. Kanske är det denna årstid, då jag är grymt trött. Har ofta svårt att ta om någon säger att jag är duktig på nåt, då skakar jag liksom av mig det och säger att “Jag hade bara tur”. Jag har blivit bättre på att tro på själv dock. Jag hoppas det kommer gå åt det hållet mer och mer! 🙂

 2. Vilka tokfina bilder!!! Du är grym!!!

  Har haft sjukt mycket prestationsångest tidigare men det har blivit bättre de senaste åren. Jag har varit väl medveten om det och jobbat på det. I min nya tjänst har jag ingen direkt prestationsångest i det dagliga arbetet. Det flyter på på ett bar sätt. Däremot har jag en sak som börjar nu i februari som kan ge mig ångesttankar från och till. Jag skall gå en utbildning inom ett område som inte alls intresserar mig. Men det är en nödvändighet så jag har inget val. Men det ger mig ångest. Så min ångest kommer mest fram när jag inte brinner för något… när jag måste göra något som helt enkelt inte intresserar mig. Det blir liksom tusen gånger svårare att göra just den saken då… om jag tycker det är boring! Om det är boring så finns inte mitt intresse och utan intresse blir det sällan ett toppenresultat (för min del). Ah well! Jag har som sagt inget val så egentligen borde jag bara försöka gilla läget!

  Ang vår resa och hotellet…haha! Nä, inte speciellt dyrt alls.. en natt där var billigare än en natt på ett vanligt hotell här hemma i Sverige. Trixet är att boka direkt med hotellen (och inte via andra sajter) för då får man nästan alltid bra deals. Just nu bollar jag uppgraderingsalternativ med “mitt” hotell på Santorini. Man kan ofta få till det bra med visat intresse och genom att vara trevlig. 🙂

  Kram

  • Tack gumman!

   Nu blev jag nyfiken på vad det är för kurs du måste gå.
   Jag är en sån där som får nästan mer prestationsångest när jag inte har intresse i ämnet, jag måste visa att jag är smart nog att fixa allt. Idiotiskt!

   Men hotellet alltså, du måste blogga mkt mkt om den semestern!!!!

   Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.