Nikon Coolpix P340

För några år sedan köpte Kärleken en Nikon Coolpix P340 till mig som komplement till min Nikon D7000. Jag har aldrig kommit överens med den. Jag ville ha en liten kamera som är lättare att ha med sig men som ändå tar bra foto.

Idag fick jag ett ryck att pilla med den igen. Givetvis var den inte bara stendöd utan även nollad i inställningar för den har ju inte varit igång på över ett år. Men efter lite pill och lite hjälp av Kärleken så fick jag igång den.

Mitt nya skal från Ideal of Sweden

Men nä jag blir fortfarande inte riktigt klok på den. Om jag ställer in kameran på samma sätt som jag gör med ”storebror Nikon” så blir det inte bra. Borde jag inte få samma resultat om jag gör samma inställningar?

Världen har rasat några gånger idag för honom men han vill alltid vara med på foto. Älskade skrutt!

Ja alltså jag kan ju fotografera med ”lillebror Nikon” men jag blir snurrig på inställningarna. När ett foto inte blir som jag vill med ”storebror Nikon” så vet jag direkt vad jag ska ändra men om ett foto inte blir bra med ”lillebror Nikon” så vet jag inte vad jag ska ändra.

Älskade lille pälsboll

Jag hatar om jag måste tänka olika beroende vilken kamera jag fotar med. Säg inte att jag ska läsa bruksanvisningen för det är inte kul! Nä det jag måste göra är att fotografera mera. ”Lillebror Nikon” är ju så bra för den har Wi-Fi så jag ladda upp fotona direkt till telefonen och det är suveränt för jag bloggar mest från telefonen nu.

Om ni undrar varför vi har så många kuddar i soffan så titta på Diego så vet ni varför. Prinsen på ärten. Haha

Så det är stor risk för att det blir ännu mer foto på bloggen nu ett tag. Haha Nu behöver jag bara hitta en bra fotredigerings app till telefonen också. Och ja jag vill att det ska vara gratis för ska jag betala för en app så kan jag lika väl skita i det och bara använda datorn istället. Har ni något tips? Jag har förstått att Snapseed ska vara bra men jag får inte riktigt kläm på det.

Detta fotot är dock taget med iPhonen men jag är ju bara tvungen att visa er Sids sköna stil.

Så nu har jag en nygammal kompis att leka med. ”Lillebror Nikon” ska få följa med överallt tills jag lärt mig hur han fungerar och framförallt reagerar.

Vad använder du för kamera när du fotar?

14 kommentarer

 1. Just nu blir det bar mobilen som går ta alla fotona. Innan var det min Canon systemkamera som gjorde jobbet. Den är just nu förpassas till hyllan…varför vet jag inte riktigt.
  Har du testst fotoredigerings programmet Snapseed, många roliga saker kan man gör i den appen.
  Kram Kajsa

 2. Det verkar ju jättekonstigt faktiskt! Är det samma objektiv du fotar med också? Jag älskar min Sony behöver inte tänka när jag fotar, latmasken i mig gillar det =)
  KRAMEN

  • Nä det är inte samma objektiv men jag tror att jag kanske börjar bli kompis med den nu. Jag fotar aldrig på autoläge oavsett kamera, gillar att ställa in kameran själv.
   Kram

 3. Roligt att fota iallafall ? Jag har en Canon jag har haft i ganska många år nu. Det är så mycket olika inställningar och finesser, jag orkar aldrig lära mig kameran ordentligt, jag kör mest på auto ? Jag har en annan kamera också, en Olympus pen och det är så lätt att ta bra bilder med den ?

  • Det är jättekul att fotografera, mår så bra när jag gör det! Jag fotar aldrig på auto, som med allt i livet så vill jag bestämma. hahaha

 4. Jag känner igen mig lite. När man inte riktigt vet hur det fungerar så ger man ju upp lite. Man tycker ju att det ska vara lätt och bara fungera 😀

 5. Har en Sony som jag tyvärr använder allt för sällan. Skulle vilja ha en mindre kamera som jag lätt kan ha med i handväskan, nu blir det tyvärr oftast mobilen. Är också en sån som inte orkar läsa bruksanvisning för kamera.. det ska ju bara funka!

  • En liten kamera som man kan ha med sig överallt är guld värd! Jag tycker du ska unna dig en! Sony har en som jag har hört mycket gott om men tyvärr kommer jag inte ihåg vad den heter. Malena, malenami, har en vet jag så du kanske kan kolla in hos henne.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.