Vad står på önskelistan i år?

Nu närmar det sig med stora steg! Julen! WooHoo! Men har du fixat några julklappar ännu? Har du skrivit din egna önskelista? Här kommer lite tips från mig till dig, antingen att önska dig själv eller att köpa till någon annan (gärna till mig!).

Parfym

Parfymer är underskattade som present, tycker jag. Förr var alltid parfym en given present men nu för tiden tycker jag att folk fegar lite. Klart du kan köpa en parfym till någon du känner!

Tack Mirre för tipset!

Den här doften är fantastisk! Den är söt utan att vara för söt. Den är kryddig utan att vara för kryddig. Den är tydlig i sin doft men utan att vara påträngande. I love it!

La Belle av Jean Paul Gaultier

Jean Paul Gaultier gör så fantastiska parfyme. La Belle är, enligt mig, en uppdaterad version av Classique. Jag har den och jag älskar den.

Något att ha på sig!

Något skönt att ha på sig under alla de här lediga dagarna hade ju inte varit fel.

Från Cubus

Denna kimono är så ljuvlig, en sån kommer flytta hem till mig antingen som en gåva eller att jag köper den själv. Den är fodrad med det mjukaste fleece men den ser inte ut som en fleecemorgonrock. Den ser faktiskt lite ut som silke på utsidan men är gjord av 100% viskos.

Och innan ni skriker så har jag läst på lite. Lenzig Viscose verkar vara ett bättre alternativ om man ska köpa viskos. Bomull är inte bra för miljön och Eco bomull är svårt att få tag i så det blir väldigt dyrt. Men rätta mig gärna om jag har fel för jag kan inte sånt här, jag har bara googlat!

KappAhl

Denna klänningen ser så mysig ut! Den är nog mysig att skrota runt i under lediga dagar där man äter upp julresterna.

Böcker

Böcker är bra julklappar! Ja iaf till de flesta, tror jag. Jag älskar att läsa, Vincent älskar att läsa, mina systrar älskar att läsa, min mor älskar att läsa och både farfar och mormor var stora förespråkare för att vi skulle läsa mera. Akademibokhandel brukar ha 4 för 3 på pocket och jag som älskar pocket tycker att det är suveränt. Här ser ni de som står på min läslista i år. Ja jag vill läsa Julegrisen av JK Rowling fast den är skriven för barn. Det var faktiskt Harry Potter också.

Väldoftande ljus

Klinta!

Jag kan aldrig få nog av Klintas ljus men det vet ni ju. Fast Klintas ljus är så mycket mer än bara ett doftljus. Det finns en doft för alla och det är inga tunga dofter eller dofter som tar över. Och så här års är dessa ljus fantastiska att smörja in sig med, ja ni läste rätt man kan smörja in sig med den smälta ljusmassan. Veganska ljus har de också. Ja som sagt där finns något för alla.

Inredning

Okej inredning är inte för alla, kanske ni tänker men det tycker jag. Även om man inte är det minsta intresserad av inredning så finns det vissa saker som är bra att ha.

Stumpljusstake Vit Vitare Vitast

Alla hem borde ha en stumpstak! Det är så meningslöst att man kastar så mycket av ljuset för att man inte kan bränna ner hela ljuset. Jag hade en tidigare, inte sån här dock, men jag vet inte var den har tagit vägen.

Stenros från Jysk

Det spelar ingen roll hur ointresserad man är av inredning, en mysig filt att krypa ner under ska också finnas i varje hem!

Sällskapsspel

Jag tycker att det spelas alldeles för lite sällskapsspel! Vi har haft spelkvällar med min svåger och hans sambo och det är så kul! Vi spelar med barnen och det är också roligt. Så minst ett bra sällskapsspel borde finnas i varje hem!

Jag tycker att det är ett utmärkt tillfälle att spela spel på juldagarna då man bara är ledig.

Så det vara mina julklappstips för denna gången! Något som verkade intressant?

20 kommentarer

 1. Så mycket bra julklappstips du kommer med. Den första parfymen du tipsa om har jag läst om på andra bloggar också. Får nog ta och lukta på den jag också.

 2. Kul med tips.
  Vi varken ger eller får julklappar längre och det är faktiskt jätteskönt! Vi har allt vi behöver. Istället gör vi nånting tillsammans, som tex går på teater eller äter en finare middag på restaurang.

  • Ja alltså man kan ju köpa dom till sig själv, det kommer nog jag göra med några av tipsen. 😉
   Vi ger till barnen i storfamiljen men annars ger vi inte till varandra, vi njuter av att bara få vara tillsammans.

 3. Härliga julklappstips.
  Julen känns lite ångestladdad i år tycker jag och jag räknar inte med att få några klappar alls. Kommer lägga krutet på barnen och ännu har jag ingen aning om vad jag ska köpa.

 4. Vilken bra lista! Eftersom jag fyller år i december också så har jag faktiskt börjat skriva en liten lista till familjen 🙂 Både parfym och böcker står det på den. Är jättenyfiken på den översta parfymen du tipsar om efter att ha läst om den hos Mirre också.

  Älskar att spela sällskapsspel – tyvärr gillar inte dottern det alls så det blir väldigt sällan vi spelar hela familjen.

  • Det är så tråkigt när en familjemedlem inte gillar det, känns ju som att den blir utanför när man spelar.

   Jag älskar verkligen den parfymen! Så himla mkt jag.

  • Kul att du gillade tipsen!
   Vet hur det är, kalas först sen kan man tänka på julklappar och julen.
   Min systerdotter fyller år i slutet av november så det var aldrig jul innan hennes födelsedag när hon var liten. Nu när hon själv är mamma så vill hon ge julen till sin son i tid.

 5. Några julklappar är fixade, men min egen födelsedag har i år tagit stor fokus.
  Älskar parfym och sambon brukar vara duktig att ge.
  Älskar sällskapsspel, har massor, vill ha fler.
  Doftljus…underbart liksom en god filt
  Kram Kajsa

  • Så härligt att din födelsedag har fått ta stort fokus! Bra att du har fixat några julklappar.
   Min käre make är inte så bra på att ge parfymer men han ger mig ett presentkort så får jag välja själv.
   Vi har också massor spel, det är jättekul att spela sällskapsspel.
   Jag har alltid doftljus hemma, det är ett måste liksom. Och en gosig filt att krypa ner under är ett måste!
   Kram

 6. Den Gucci parfymen skrivs det mkt om just nu. Dottern fick den i födelsedagspresent men den var inte alls så som varken hon eller jag jublade så hon sålde den vidare på plick. Fantastisk förpackning och mkt reklam men underskattad enligt oss. I år står nya sneakers på min lista men jag har väl valt ut dem redan. Så jag säger Upplevelser det vill jag gärna ha i år och en stor kappsäck under sängen som Pippi har.

  • En stor kappsäck som Pippi vill jag också ha! 🙂

   Jag förväntade mig inte så mkt av parfymen men ack vad den var precis i min stil. Älskar den, jag ska ha den! Får jag inte den i julklapp så köper jag den själv. hahaha
   Upplevelser tja det går ju hand i hand med årets julklapp som blev evenemangsbiljetter.

 7. Vilka bra julklappstips! Böcker går alltid hem för mig 🙌 I år ska vi bara ge förbrukningsvaror i min familj så nu blir det att gnugga geniknölarna för att hitta lite roliga sådana 😊

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.