Oväntat besök på Star Street

Oväntat besök på Star Street av Marian Keyes är boken som får mig att skratta högt, känna hjärtesorg, bli förbannad och längta efter att åka till Irland. Oväntat besök på Star Street

När Kärlek bytte telefon för ett tag sedan och då också la om sitt abonnemang så fick han prova Storytel i tre månader, ja jag nyttjar den tjänsten till fullo. Löv it! Ja alltså jag gillar att kunna lyssna på ljudböcker, var som helst, när som helst och alltid hittar dom som jag vill läsa så har ni något annat alternativ (läs billigare men lika bra) så hojta på! Jag sitter ute på altanen och lyssnar på boken via bluetoothhögtalaren som vi köpte till husvagnen, tänk att en sådan liten högtalare kan vara så bra. Hoppas bara att grannarna inte hör min bok också eller ja skit samma för boken är ju bra. haha
Oväntat besök på Star Street

Jag älskar Marian Keyes böcker! Jag gillar hennes kvinnor, starka kvinnor som gillar höga klackar, märkesväskor, att överanalysera situationer och de gör dumma saker för att de är arga, ledsna eller i hjärtesorg. Det är kanske därför jag gillar Marian Keyes rollfigurer, jag känner igen mig. Ja inte för att jag är som kvinnorna i böckerna, de har ett helt annat liv än jag någonsin levt men ja det var kanske sån jag ville vara när jag var singel. Fast ja det är ju rätt korkat att önska det med tanke på att det är en hel del problem med i hennes böcker, alkohol, droger, kreditskulder osv. men ja ni vet hur det är, det låter alltid lockande i böcker särskilt när de har skitskoj på rehab och hittar kärleken på de mest konstiga ställena. haha Lite som att man tittar på en film och tycker att det är rätt charmigt med en kriminell pojkvän som är mästare på att rymma från fängelse och jobba under radan för polisen. Det är en bra egenskap att kunna skilja på saga och verklighet men det är skönt att kunna smita in i sagansvärld ibland. Som när jag var liten och sprang bland träden och sjöng högt The hills are alive, in the sound of music eller när jag och Gerda åkte på en skida i backen för att vi var Ronja Rövardotter. Nu smiter jag in i sagansvärld genom ljudböcker och ibland stannar känslorna kvar i mig så nu i veckan har jag gått runt med en hjärtesorg som inte var min att bära.
Hur påverkas du av böcker och filmer?

2 kommentarer

  1. Eftersom jag alltid haft mycket livlig fantasi är böckernas värld rena drogen. ? Jag besöker Ayla i Hästarnas dal, följer med Clair tillbaka i tiden igen för kärleken till Jamie, jag springer genom Visby med Maria Wern eller reser runt jorden på 80 dagar.
    Mormor och farfar var stora förespråkare om böckers värden. Efter åratal utan att kunna läsa en enda bok är ljudböcker himmelskt! Jag har så mycket att ta igen ?

  2. BookBeat är Bonniers ljudbokstjänst. Kan tänka mig att prisbilden är ungefär densamma men såg reklam i tunnelbanan om gratis provveckor iaf. Både jag och min man har Storytel. Jag lyssnar varje dag i bilen och dessutom är ljudböckerna guds gåva till den här barnfamiljen under alla långa bilresor.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.