Rosendoft

Det doftar rosor när man kommer hem till oss.

Constance Spry om jag inte missminner mig

Hela framsidan har liksom bara exploderat den sista veckan. Från småknoppar till fullt utslagna blommor. Doften är fantastiskt! Jag vet att många som går här förbi kommenterar rosenspaljén, både för sig själv och till oss. Grannarna köra även nosen i blommorna ibland. Underbart!

Att sitta där ute och ta en kopp kaffe är avkoppling. Fåglarna kvittrar, solen skiner och rosorna doftar. Det blev precis som jag ville! Det är så underbart!

Mittemot vårt hus ligger en liten liten parkering och där växer en nyponbuske eller ja det är nog flera som har växt ihop. Dom doftar också fantastiskt och den doften får mig att tänka på somrar vid havet. Sena kvällsbad i Ängeholm med korvgrillning på stranden och syrran som spelar gitarr. Underbara minnen.

Jag älskar rosor! Jag skulle vilja ha en rosenparfym, jag vet att många såna görs men jag tycker att de blir lite stickiga i doften och inte riktigt doftar så gott som rosor doftar. Kan man göra sin egna parfym tror ni?

Jag har sex olika rosor i trädgården, den äldsta köpte jag första sommaren vi bodde här. En Astrid Lindgren som är så stor och tålig och den blommar länge. Den senaste som jag köpte är en gul ros, Ghislaine de Féligonde, Den står i vallmorabatten och även om den växer så blir det nog inga blommor i år, tyvärr. Så en gul, en vit, en lila, en cerise och två olika sorter som är rosa. Alla är väldoftande och det är som en extra gåva, de är inte bara vackra utan förgyller min trädgård med den ljuvligast av dofter.

Tycker du om rosor? Har du någon favoritros? Jag älskar rosor!

2 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.