Semestervecka

Vilken semestervecka det blev!

Min älskade systerdotter som inte är sen på att gå med på tokigheter

I måndags åkte jag, barnen och Becks till Ystad för att bada, sola och trash-the-dress. Vi hade en riktigt rolig dag, tror att andra strandbesökare också hade rätt så kul. Haha Foto kommer så småningom.

Emma, livet ska levas inte bara överlevas! Ja så sa min tränarkollega till mig i våras. Då blev jag ledsen och nedstämd av hennes ord eftersom jag knappt ens överlevde dagarna, det var ju innan jag hade fått MS-diagnosen och jag mådde skit. Jag har tänkt mycket på hennes ord sedan dess, försökt tänka på hur jag ska kunna börja leva livet. Leva livet på riktigt och inte bara med ett fejkat leende på läpparna.

Här mår jag bra!

I tisdags tog jag pojkarna och en av deras vänner och stack till Ystad igen. Det var så ljuvligt! Klart vatten, varmt vatten och strålande sol! Jag badade mer i tisdags än vad jag badat på länge, vi stod på händerna, vi gjorde kullerbyttor, bakåtvolter och hoppade i vågor. Helt underbart!

I onsdags gick båda grabbarna i skolan (Vincent började redan i tisdags) så jag hade några timmar för mig själv vilket också var underbart. Sen var det crosskola för Affe och den fick jag ta eftersom herr brandman hade beredskap.

Igår tog jag en shoppingrunda, jag åkte till Väla utanför Helsingborg. Det var längesen jag var där och jag tycker där är mysigt att gå. En hel dag för mig själv, ingen som suckar över att det tar tid när jag provar BH, ingen som surar över matvalet och ingen som tjatar om att få åka hem. Det blev lite shoppat bla en datorryggsäck till Alfred eftersom han kommer få en skoldator. Jag förstår att de kan behöva en dator för skolarbetet men det här med att en 10-åring ska ansvara för en dator gör mig konfunderad och att Alfred ska ansvara för en dator gör mig lite mörkrädd. Det var så mysigt men oj så trött jag var igårkväll.

Idag har det regnat mest hela dagen men det är helt okej för jag hade redan innan bestämt att det skulle bli en fåtölj-dag. Dagen har jag spenderat med att titta på Youtube-klipp och flera avsnitt av Lucifer.

Den här semesterveckan behövde jag, den här semesterveckan har jag levt livet och inte bara överlevt.

Det kommer dagar
Då ingenting är lätt att förstå sig på
Men vi ska hjälpas åt att slå
Alla orosmoln till marken då
För även dessa gråa dar
Lever vi livet här ändå

Det är dagarna som går
Dagarna som går
Som är livet

8 kommentarer

 1. Sådan dag när man bara kollar på serier är så värda och sköna och ha. Härligt att det blev en dag på stranden i tisdags. 🙂

  • Ja jag behövde en sån dag, gick i pyjamas till kl16. Äldsta sonen blev förvånad när han kom hem från skolan. ? Jag brukar aldrig gå i pyjamas hela dagen.

   Det var helt underbart att få två härliga stranddagar.

 2. Låter som du haft sköna dagar. Det är rätt. Man ska njuta av livet och dagarna. Ibland glömmer man bort det dock.

  • Ja jag har verkligen haft sköna dagar!
   Jag har väldigt lätt för att glömma bort att njuta, allt går bara på i 110. Men nu ska jag bli bättre på att njuta av dagarna.

 3. Vilket bra talesätt att leva är inte bara att överleva! Gillas skarpt!
  Gillade fotot på systerdottern, kul med galenskap. Det behövs i livet.
  Tittade precis på första delen i säsong fem på Lucifer. Rolig och charmig serie.

  Kram Kajsa

  • Ja det är ett jättebra talesätt men det är rätt så provocerande också när man verkligen känner att man knappt ens överlever. Fast det var precis vad jag behövde höra!
   Ja det är kul med knasigheter, att vara barnslig och inte tänka så mycket. Har tyvärr inte kunnat sitta med de andra fotona ännu för mannen går kurs denna och nästa vecka och behöver datorn.

   Var den bra? Jag börjar tyvärr känna att den spårar ur lite nu. Jag är på säsong fyra så jag är snart ikapp.
   Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.