Serotonin boost

Mycobacterium Vaccae är en jordbakterie som vi andas in när vi petar i jorden. Bakterien är en stor serotonin boost då den sätter igång kroppens serotoninproduktion. Serotonin är en substans som kroppen själv producerar men om vi befinner oss i ogynnsam miljö så slutar vi producera serotonin. När detta händer blir vi deprimerade, trötta, irriterade, får dålig sömnkvalité, huvudvärk, förändrad sexlust osv. För att kroppen ska kunna börja producera serotonin igen så måste vi alltså förändra något så vi hamnar i en gynsam miljö, det vanligaste är dock att vården säger varsågod, en liten pilla till dig. Nu behöver man kanske inte vara så drastisk som mig så man säger upp sig men man kan byta miljö ändå. T.ex så kan man byta soffan mot trädgården eftersom det finns en bakterie i jorden som heter Mycobacterium Vaccae och det är en bakterie som kickar igång serotoninproduktionen. Och det är därför som vi mår så galet gott när vi jobbar i trädgården eller är ute i naturen. Därför ser jag mitt växthus inte som en hobby utan som en investering i min hälsa.   

   
Nu är det dags att börja påta i jorden och få ordning på växthuset igen. Ogräs ska rensas, det ska röjas, ny jord ska in, hallonplantorna ska klippas ner och allmän kärlek ska läggas in i växthuset. Bara tanken på att ligga på knä i mitt växthus i mina lila arbetsbyxor gör att jag börjar le.  

 Lidl har en massa fröer och jag slog till med 5 olika sorter för det enorma priset av 10kr. Det är alldeles ypperligt pris för mig som har en tendens att glömma bort att vattna. Haha 

Så nu är det rena rama odlingsbänken i köksfönstret. Vad ska man göra liksom när det inte finns värme i växthuset? 

Jag önskar mig en större trädgård så jag kan ha riktigt trädgårdsland och jag sitter och drömmer mig bort på Pinterest.  

    
 
Vilken dröm det hade varit! Men nu är det sängdags så jag kan fortsätta med serotonin boost imorgon! 

1 kommentar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.