Sommar sommar sommar

Sommar, sommar, sommar,
det är sol och himmel blå. 
Sommar, sommar, sommar,
då man helst vill vara två,
Den försvinner liksom sanden 
som vi silar genom handen
Sommar, sommar, sommar, 
som en dröm du bleknar bort, 
du är alltför alltför kort.

Sommar sommar sommar sommar sommar sommar

Med pioner på borden, överfyllda fruktfat och vattenglas mest över allt känns det verkligen att sommaren är här. Jag går och nynnar på sommarsånger, kliar på myggbett och blir röd om fingrarna efter att ha plockat jordgubbar i växthuset. Det är så det ska vara!
sommar sommar sommar sommar sommar sommar

Igår jublade jag högt när jag gick in i växthuset, gurkan som jag trodde hade torkat ihop hade tagit sig igen och står nu i blom (ja den har fått ny plats och slipper bo i en plastlåda) och mitt älskade persikoträd från Blomsterverkstan bär frukt! Ja dom är inte stor än men det är tillräckligt för att jag ska jubla! Mitt persikoträd ska för alltid få bo i växthuset! Det är sådan lycka att gå in i växthuset och se hur allt mår väl.
sommar sommar sommar sommar sommar sommar sommar sommar sommar

I min lilla lilla värld av blommor där mår jag väl! Jag tittar till mina blommor och berättar hur fina jag tycker dom är, jag pillar lite på dom för att se så dom mår bra och sedan får de dricka rikligt så myrorna försvinner. Det är redan rejält torrt denna sommaren.
sommar sommar sommar

Det finns några andra som också tycker att det är torrt. De här konstiga flygande sakerna begår självmord i poolen mest hela tiden. Jag som ändå har satt ut ett insektsbad så de ska kunna dricka och bada utan att behöva mista livet. Är det någon som vet vad det är för något flygfä? Äckliga är dom men också vackra att titta på men mest äckliga.
sommar sommar sommar

I köket luktar det Nåthult och barndom för älskade systeryster hade med sig de första utslagna kvistarna från hennes doftschersmin. När jag var liten och drack mormors hemgjorda jordgubbssaft i bersån så luktade det alltid av schersmin, det är så mycket minne i den doften att jag nästan kan smaka jordgubbssaften i munnen. Jag älskar hur minnen kan triggas igång av dofter! Jag hoppas att mina barn också kommer ha doftminnen som får de att le och känna sig lyckliga.
Det är sommar!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.