Stopp, sluta, lägg av

Idag har jag blivit skrämd, idag är jag rädd för framtiden, idag undrar jag var världen är påväg.
Idag fick jag höra om en ung tjej som blivit gruppvåldtagen, här i Sverige i en helt vanligt samhälle. En tjej som nu är rädd för att åka till sitt hyreshus, till sitt hem. En tjej som nu har blivit nedtryckt på det fulaste sätt en man kan trycka ner en kvinna på. I ett helt vanligt samhälle i Sverige.
Jag blir ledsen och rädd när jag hör om hur vårt samhälle har blivit så hårt att en del ska hitta anledningar till varför någon blir våldtagen. Det finns bara en anledning och det är att den som utför våldtäkten är en vidrig människa. Ingen, ingen har rätt att våldta någon annan!
Just nu är jag extremt tacksam för att jag har två söner att uppfostra till att visa respekt mot alla och inte två döttrar att lära självförsvar och att alla kan vara en våldtäksman (det syns ju inte på någon).

Varför känner någon ett behov av att vara så vidrig mot en annan människa? Hur kan någon rättfärdiga den handlingen?

20140115-163102.jpg

2 kommentarer

 1. Tycker du ska ta och lära pojkarna självförsvar! Tyvärr är dom inte skyddade bara för att dom inte är tjejer. Lär dom att ingen! får röra dom på ett sätt som dom inte tycker om, inte ens mamma och pappa! Kramiz till er alla

  • Det är klart att det inte skyddar de att de inte är tjejer, iaf inte fullt ut.
   Vi pratar mycket om att det inte är okej att ha hemligheter som inte känns bra, man kan alltid komma till mamma eller pappa och berätta för vi kommer aldrig bli arga oavsett om någon annan säger att vi kommer bli det.
   Mina pojkar ska i första hand lära sig att man respekterar alla.

   Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.