Till er som oroar er

Jag fick diagnosen MS igår, tydligen har jag haft det länge för det syntes ”ärr” på MR. Jag ska påbörja bromsmedicin nästa vecka. MS är inte en rolig sjukdom men vilken sjukdom är rolig?

Jag är lika knasig som alltid, förhoppningsvis bromsar inte bromsmedicinen det

Vi bor i ett fantastiskt land! Vi betalar hög skatt men vi får så mycket tillbaka när vi väl behöver det! Jag läste en artikel (som jag inte hittar igen) om att varje patient kostar ca 52000kr per kvartal. Tänk om jag och alla andra var tvungna att betala det själv. Tänk så många som inte hade haft råd att få den vård de behöver. I många år har jag betala skatt och inte behövt behövt dyr vård och läkemedel (innan fibromyalgin och efter för fibromyalgi kostar inte alls så mycket). Det har jag gjort utan att gnälla. Jag har alltid varit införstådd med vad vi får för våra skattepengar, visst ville skulle kanske kunnat få mer för dom om storföretagen och bankerna inte fick skattelättnader. Men det är också på vårt ansvar för det är vi som väljer politikerna genom att nyttja vår rösträtt. Om du, likt Bard, tycker att fattigdom och sjukdom bara är ett tecken på att du är lat och tar på dig offerkoftan så hoppas jag faktiskt att du får diabetes, MS, cancer eller någon annan dyr sjukdom och att du betalar det helt ur egen ficka. Ja eller så kan du bara flytta till USA för det är så de har det där. Nej alla kan inte ha det lika gott ställt men jag tycker att vi som har det gott ställt ska hjälpa dem som inte har det lika bra. Man sparkar inte på någon som redan ligger ner!

Gammal bild men jag önskar att jag hade en sån pion i min trädgård

Ja jag har fått MS men min värld går inte under för det! Jag har tydligen levt länge med MS så jag är redan van. Det blir bättre nu! Det finns bättre forskning och medicin mot MS än mot fibromyalgi så jag är positiv. Dessutom har jag ett bra liv, bättre än vad jag trodde jag skulle ha faktiskt. Jag har en man som älskar mig, två underbara barn, två pälsklingar, ett hus med trädgård, jobb att gå till, vänner att umgås med och jag kan röra mig av egen maskin. Det är inte alla som har det även om det känns väldigt självklart. Jag kommer säkert klaga på medicinen, på sjukdomen, på vädret, på jobbet, på familjen men jag vet att jag har ett gott liv. Så oroa er inte, jag kommer fortsätta ha det bra!

14 kommentarer

 1. Ms finns i så må ga skepnader, så jag håller tummar och tår att det blir bra med bromsmediciner. Min bästa väninnas mamma har MS och haft det sedan vi var barn.
  Idag finns mycket hjälp att få
  Kram Kajsa

 2. Vilken tråkigt besked du fått, kan inget om ms men det finns bättre hjälp att få idag än för några år sedan ?. Håller tummar att det går bra med bronsmedicinen

 3. Skönt att du ser det nu och skönt att ändå då fått det bekräftat nu. Håller med Therse det har ju utvecklats massor inom det och det ommer utvecklas än mer,, så det kommer bli bra

 4. Först och främst…förlåt för att denna kommentar kommer lite för sent… maken ville att vi skulle äta frukost tillsammans så jag tänkte jag hinner de sista kommentarerna efteråt, men då fick jag för mig att avfrosta frysen, och sedan städades köket av bara farten och sen ut och mäta på terassen – beställa nya skjutdörrar osv osv…tiden bara gick så förlåt men bättre sent än aldrig sägs det ju.

  På ett sätt är det väl ändå skönt att ha fått en diagnos och veta vad det är som ställer till saker och ting Har man fibromyalgi är det lätt att skylla allt på den och konstatera att det inte finns någon medicin. Jag tycker att du har en alldeles underbar inställning till livet.

  Och just sådana pioner kan jag skryta med att jag har ett helt gäng av….sorry om jag gjorde dig lite avundsjuk nu?

  Glad midsommar

  • Nu blev jag avundsjuk! Vill så gärna ha såna pioner och pioner som står länge.
   Tack snälla, jag har ju lärt mig vikten av att kunna acceptera det som jag inte kan förändra. Smärtrehaben gav mig så mycket som jag fortfarande använder mig av.

 5. Härligt att läsa att du har en blatt inställning trots att du fått det bekräftat med MS. Bromsmedicinerna kan säkert hjälpa dig. Kram från mig

 6. Men hej! Kikar in och läser att du fått en diagnos. Tufft. Inte kul så klart. Men jag älskar din inställning! Härligt att du inte gräver ner dig utan tänker positivt. Bara det kommer att hjälpa dig långt!
  Hoppas att du får snabb hjälp nu!
  Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.