Tusen nålar

Det känns som någon har gjort tusen nålar på vänstra delen av min kropp. Från knäet och ner under foten har jag ingen känsla. Nu ikväll kände jag även att jag tappat känseln i vänster öra. Känns som om någon har satt tandläkarbedövning i örat. Mycket mycket obehagligt.

Ni kan tro att jag började bli orolig i fredags när jag hade sånt besvär och värk av det att jag inte kunde sitta stilla. Men sen besökte jag 1177.se och då blev det som en AHA-upplevelse. Fibromyalgi är ju just en skada i “filtret” som sänder nervsignalerna vidare till hjärnan. Allas nervtrådar sänder signaler till hjärnan men hos fibromyalgipatienter så är filtret som sortera vad som är en signal om fara och vad som är beröring helt kaputt vilket gör att en mild beröring kan kännas som en riktig käftsmäll. Så nu har jag ytterligare ett symptom, woohoo eller nåt.

Ja det var några vanliga symptom hos fibromyalgipatienter. Visst låter det spännande… Oftas har man inte ett symptom utan flera, samtidigt.

För er som tror att det är en propp i benet så kan jag säga nej för symptom för blodpropp är inte det jag känner.

Symptom på blodpropp hämtat från 1177

Ja jag har varit i kontakt med vården men jag är inte prioriterad just nu vilket jag inte heller borde vara för det är inte livshotande. Men det gör ont, jag kan inte gå ordentligt utan är väldigt vinglig och snubblar lätt.

Jag hatar sjukdomen! Och nu är jag så klart orolig för att jag inte ska kunna fortsätta jobba utan det blir som på Skatteverket dvs att jag måste säga upp mig.

Nej, det finns ingen medicin som hjälper. Det är bara till att acceptera att livet är så här nu. Kul va?

Sen säger folk till mig att jag ska träna mer, äta bättre och gå ner i vikt så försvinner det. Är det ingen som förstår att det är en ond cirkel? 1, fibromyalgi drabbar tjocka som smala. 2, jag måste äta medicin som har som biverkning att jag går upp i vikt. 3, sjukdomen trycker ner psyket på mig så jag måste äta antidepressiva som gör så att jag antingen tappar matlusten eller äter allt i min väg för att klara av ångesten. 4, jag orkar inte leva bara överleva så hur ska jag hitta orken till att träna?

Jag har detta skitet 365 dagar om året, 24 timmar om dygnet. Syns det på mig? Nä oftast inte för vad gör det gör nytta om jag jämt skulle vara ledsen, sur och gnällig? Inte ett enda skit så det är bara till att le och låtsas som att allt är bra. Men det är inte bra, långt ifrån faktiskt.

I hate it!

12 kommentarer

 1. Fibro är verkligen inte alls kul säger jag som lider av det. Det är en sjukdom som kan ta sig vilka tokiga vägar som helst. Förstår att du blir skraj när du mår som du gör. Åk in om du blir orolig. För vem vet om det är något annat …Kram till dig

 2. Alltid bra att kolla upp extra, trots att det kan vara tydliga tecken ef vad man läser. Dock verkar det ju vara tydliga tecken. Förstår att du vart orolig.

 3. Vad bra att du kolla ut de. Men förstår att de är obehagligt med tusen nålar och en del säger att de gör ont

 4. Ja, inte verkar det som en rolig sjukdom inte. Min syster har den och ofta håller hon sig under sin värmefilt. Min vän Lene hon högra, tränar och så får hon vila mycket, hennes blogg hittar du här https://nouw.com/mingyllenesparv
  Själv frågade jag om jag hade det när de försökte utreda varför varje led värker. men de vet inte varför…bara att det inte är fibermylargi.
  Kämpa på, vila när du behöver det och kämpa för positiv hälsa och må gott
  Kram Kajsa

 5. Men fy, det låter verkligen otrevligt! Har dålig koll – vet man varför vissa får fibro? Det verkar ju tyvärr väldigt vanligt idag.. När upptäckte du att det är fibro du lider av?

  Kramar till dig! Virituella, som inte gör ont 🙂

  • Nä inte helt säkert, tyder på att man sliter ner filtret genom trauma, stress eller kronisk värk.
   Jag har själv hävdat att jag har haft den sen jag var 17 år så från -95 men jag fick inte diagnosen förrän -14.. Morfar hade också fibromyalgi så jag kände igen värken.
   Kram ?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.