Vad ska jag ha på mig sen?

Alltså nu är det skånekallt. Det är fyra plusgrader ute men under de fem minuterna som jag väntade på tåget så hann näsan bli så kall att det svider i den, fingrarna drog ihop sig så att ringarna nästan trillade av och axlarna ja de hamnade uppe vid öronen igen. Så nu sitter jag på tåget och ser ut som en gammal tant. Vantar på, poncho utanpå jackan, trycker mig mot elementet och dricker latte ur termosmuggen. Tittar man på mig så tror man nog att det är 20 minusgrader ute. Fast det är ju just det där lustiga med Skåne. +4° kan i Skåne kännas på samma sätt som -4° känns i Småland. -10° i Skåne är som -20° i Norrland. Vi har en kyla här nere som går genom ben och märg.

20131111-065616.jpg Det här ser varmt och gott ut. Ja det är min dröm just nu, min vinterjacka! Fast det är ju det där dumma om jag tar på mig vinterjackan nu blir det fel. Dels för att jag kommer svettas bortom vett och sans på hemvägen och dels för att då har jag inget varmare att ta på mig när vintern väl kommer.

Åh dessa lyxproblem.

2 kommentarer

 1. Ja, men visst är det märkligt att 4 grader inte känns som 4 grader överallt. Hemma i Jämtland är det inte svårt att klä sig mot -25. Här i Stockholm vet jag sällan vad jag ska ha för att slippa frysa in till själen när det är -5.
  Som sagt, lyxproblem! 😉

 2. Usch ja, vid kusten blir det alltid en helt annan kyla, jag vet när vi bodde i Gävle, vad jag frös av dessa iskalla vindar.

  Förresten jag svarade dig angående Gourmetkryddan inne hos mig (sent omsider), men jag skriver det här också för säkerhets skull;

  Gourmetkryddan innehåller: tomat, vitlök, rödpeppar, grönpeppar, oregano, lök, koriander och basilika.

  Vi brukar krydda potatisklyftor med den och annan mat också förstås, jättebra är den.

  Kram Victoria

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.