Vilken helg det blev

Vi hade en sak inplanerat denna helgen och det var att barnen skulle ut och äta med mormor och morfar. Sen fick jag tid till tatueringarna i fredags vilket gjorde mig så glad. Igår körde jag och Kärleken till Kristianstad för att köpa en ny gräsklippare så att jag också kan klippa gräsmattan. Inte det roligaste att shoppa kanske men vi fick en stund tillsammans bara jag och Kärleken.

En billig, smal batteridriven gräsklippare så att jag klarar av att starta, gå med den och inte klipper sönder någon sladd. Till vår lilla trädgård är den mer än nog. Kärleken ville ju ha en robotgräsklippare men där sa jag bestämt nej, den hade väl klippt Diego en dag eller så hade han bara stått och skällt på den.

Medan vi var i stan ringde grabbarna, de hade bestämt med mormor att de skulle sova över där. Så de packade sina väskor och stack, vi kom hem till ett tomt hus. Ja hundarna var så klart hemma. Vi är helt ovana vid detta märkte jag, visst har vi varit barnfria många helger men det har oftast varit att jag har varit involverad i planeringen. Nu är grabbarna stora och fixar det helt själva. Så ja det kanske är jag som är helt ovan vid det.

Kärleken och jag drog till Lund för att äta middag. Jag vägrade gå på en pizzeria eller hamburgerrestaurang. Vi hade inte bokat något så vi körde egentligen på vinst och förlust tänk om det hade blivit SubWay eller Max till middag. Det var ju inte det jag vill ha! Vi gick en liten runda vi restaurangerna vid Mårtenstorget, jag var så sugen på Rosegarden men eftersom Kärleken inte är så förtjust i asiatisk mat så fick det bli något annat. Det blev till slut Pinchos. De hade ett bord för två på drop-in, vi fick sitta precis vid baren vilket gjorde att jag kunde se när de gjorde alla drinkarna. Kul! Mer drinkar åt folket! Eftersom jag körde så valde jag en alkoholfri jordgubbs- och rabarbermojito. Den var god men väldigt söt. Kärleken tog också en drink dock med alkohol. Vi åt, drack och pratade helt utan att bli avbrutna. Vi hade tänkt ta efterrätt men vi blev så mätta att vi faktiskt hoppade över det.

Väl hemma igen, slängde vi oss i soffan och tittade på film. Tänk vilken fantastisk ork och lust man har nu för tiden. Bara tanken på att gå ut på en klubb och dansa gör mig trött. Haha riktig gammal tant har jag blivit.

Men vi fick en härlig dag, bara Kärleken och jag!

9 kommentarer

 1. Nu har du en härlig tid framför dej, med mer och mer tid för dej och det du vill göra. Sen kommer såklart en tonårstid, som kanske inte är så kul – men den är ganska snabbt övergående 🙂

 2. Man vänjer sig snabbt när barnen blir stora och försvinner hemifrån mer och mer. Här hemma är vi helt barnfria sedan några år tillbaks vilket nu är jätteskönt.
  Låter så mysigt med Pinchos, har aldrig varit där trots vi har två I Malmö
  Kram Kajsa

 3. Vad mysigt med en spontan datenight! Jag antar att det kan bli mer & mer sådant när barnen blir äldre, det gäller bara att verkligen ta tag i det också.

  Förresten, gillar det du skrev i förra inlägget – att vissa vänner inte bara är vänner. Det finns många konstellationer. Vi har tex ”vänkusiner”, eller barnen. Mina barndomsvänners barn tycker att vi är mer än vänner & jag håller med- sååå bra uttryck!

 4. Smidigt med en bra också enklare gräsklippare för att slippa trassel och trångt, samt mysigt att de sedan ville sova över där, så mysigt =D

 5. Åh vilken härlig kväll. Så skönt när det blir spontant och man bara kan dra iväg. Viktigt med tid tillsammans och det gäller att passa på när barnen drar till mormor.

 6. Vilken härlig dag du och kärleken fick tillsammans! Skönt att kunna äta och prata utan att bli avbrutna, man märker inte hur mycket det betyder innan man får barn!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.