Vitsipporna är här

Nu är vitsipporna här! Farmors lilla blomma, jag älskar den! Har ni vitsippor hos er?

Bara ett stenkast, bokstavligen ett stenkast även om det är jag som kastar. haha Nåja ett stenkast från mitt hus har jag en liten skog och där finns det mängder av vitsippor. Det är helt underbart. Farmor hade verkligen älskat att gå där. Så nu blir det vitsippekavalkav.

Visst är de helt ljuvliga! Små sköra blommor men det är de egentligen inte de är otroligt tåliga, så länge man inte plockar in de. Jag älskar att fotografera vitsippor, det är något särskilt med de.

De gula som sticker ut mot det vita. Hur nära de står varandra, som en säng av vitsippor.

Hur de lyser upp även i en mörk och oklar bild.

Hur solen skiner igen bladen.

Även de gula är vackra men mina finaste är nog de blåa men de har jag tyvärr inte här i min lilla skog. Jag har faktiskt inte ens sett de i Höör. Har du blåsippor hos dig?

Den lilla skogen bjuder även på annat vackert t.ex. så blommar krokusarna fortfarande där och Höörsån rinner vackert genom skogen. Vattnet är klart och jag lockas till att ta en klunk men jag motstår för gud vet vad som finns i vattnet nu för tiden. När jag var liten drack jag ofta ur bäcken hemma hos farmor och farfar men nu vågar jag faktiskt inte. Om jag inte hade bott mitt inne i Höör så hade jag kanske vågat men nja inte här.

Hade du vågat dricka vattnet ur ån?

Men nu kommer den, känner ni det? Våren är på intåg med stora kliv! Love it!

2 kommentarer

  1. Bilderna får mig att tänka på Allarp.. När vi var där och jag la mig mitt bland vitsipporna för att få så fina bilder.. där finns blåsippor och jag tänker ta mig dit en dag snart

    • Det var en trevlig dag! Då var både barnen och Sidisen små. <3
      Åh då måste jag åka dit och kolla om jag kan hitta några blåsippor. Tack!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.