Zcooly – mattelektion i hemmet

Detta inlägget är i samarbete med Zcooly

I dessa Coronatider är det nog många som måste hålla sina barn hemma från skolan pga. förkylningar. Jag är idag hemma med båda pojkarna då vi alla tre är förkylda.

När barnen är hemma från skolan så här på vårterminen så är det viktigt för mig att de inte missar lärdom. Vi har god kontakt med lärarna och vi får hem uppgifter för dem att göra. Men ibland kan det vara kul att ha något annat att erbjuda dem. Eftersom Vincent har dyslexi så behöver han lite extra stöd och han tycker inte jättemycket om matte heller, så då är det bra när man hittar något som funkar.

Zcooly är en mattelektion i hemmet samtidigt som barnen gillar att de får använda sina mobiltelefoner.

Hos Zcooly är det jag som vårdnadshavare som skapar ett konto och sedan kan jag enkelt lägga till barnen. Eftersom man anger barnens ålder så får man även åldersanpassade tips. Vincent spelar efter sin ålder och Alfred som älskar matte och är bra på det, spelar på samma nivå som Vincent. Det ger Alfred en utmaning och gör det roligare med matte.

Appen finns där man laddar ner sina appar men man kan även spela det på deras hemsida. Zcooly finns även i en version för skolan, den har jag så klart inte testat men det låter ju jättebra!

Det finns många olika spel och ibland spelar barnen andra spel än det som är åldersanpassat. Vem vill väl inte ibland känna att något är superenkelt? Jag tycker det är så bra att det är åldersanpassat för det innebär att barnen kan bli trygga med att använda Zcooly och fortsätta att använda den genom hela grundskolan.

All skärmtid är inte av ondo! Vi måste hänga med i utvecklingen och inse att vi är digitala, vare sig vi vill eller inte. Det är en helt annan värld för barnen idag än vad det var när vi gick i skolan. Istället för att bara bli arga och frustrerande över skärmtid så kan man vända på det och låta skärmtiden vara meningsfull. Zcoolys motto är #meningsfullskärmtid och det tycker jag är ett fint motto!

Erbjudande

Just nu erbjuder Zcooly alla mina läsare att testa Zcooly gratis i 30 dagar. Efter de 30 dagarna kostar det 99 kr/månad. Zcooly passar för barn i åldrarna 5-12 år och har över 300 spel.

Man kan spela Zcooly på alla enheter oavsett skärmstorlek. Men det allra bästa är nog, enligt mig, att det inte finns någon reklam eller några köp i Zcooly. Man får det man betalar för och man kan låta barnen använda appen helt utan risk för att de göra några köp eller utsätts för reklam.

Klicka här för att komma till erbjudandet och ange koden “pluggahemma”.

Jag tycker det är väldigt viktigt att man gör lärandet kul och inspirerande för barnen. Det är roligare att lära sig om det är kul! Sen tycker jag det är fantastiskt att man kan låta barnen sätta sig med mobilen och räkna lite matte medan de väntar på att mamman ska bli färdig på Apoteket eller nåt sånt.

Det är inte helt lätt alla gånger och då är det kul att höra hur barnen resonerar för att lösa problemet, det märks att de måste diskutera med sina lärare på lektionerna.

Det har aldrig varit så lätt att få barnen att plugga hemma som det är med Zcooly! Jag hoppas att Zcooly utvecklar sin app så det finns även svenska och engelska att leka fram!

Barnen tycker att Zcooly är toppen, det skrattas en hel del när de spelar spelen. Jag tycker att Zcooly är toppen!

Glöm nu inte att nappa på erbjudandet!

20 kommentarer

 1. Wow vilken fantastisk app den måste jag ladda hem till min äldsta son på 5 år. Håller med dig om att det ska vara roligt att lära sig

  • Ja den är kul och nyttig.
   Ja nu behövs alla tips för sysselsättning hemma som gör att barnen inte missar skolarbetet. Ja självklart skickar skolan hem uppgifter men det täcker ju inte en hel skoldag.

 2. Jag tycker också att matte inte är så kul, jag har alltid haft svårt med det så jag förstår Vincent. Om matte är svårt för en då blir det inte roligt 🙂

 3. Du resonerar väldigt klokt! Det är bättre att dom har tillgång till bra grejer om dom nu ändå ska sitta med sin skärmar. Kram

 4. Det är ju jättebra att det finns såna appar. ? Alla är förkylda nu, helt sjukt. Spnen och jag också ? krya på er ?

  • Eller hur!
   Ja det är helt otroligt många som är sjuka nu. Fast det kanske inte är fler än vanligt utan bara det att folk verkligen stannar hemma nu när de är sjuka.
   Krya på er också.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.