Ett arv från min barndom

Har jag berättat för er om min fina pianopall? Farmor och farfar hade en pianopall som jag alltid tyckte väldigt mycket om. Jag var stolt när jag fick sitta på den istället för på en stol när det var kalas. Jag kunde sitta hur länge som helst och bara titta på pallens alla detaljer. Tyget som, för mig, alltid har prytt pallen är i en vacker gammelrosa nyans och det gjorde ju att jag gillade pallen lite extra.

Så kom den dagen när farmor och farfar inte längre skulle ha ett piano. Vad skulle hända med pallen? I många år stod den bara bortglömd, bortgömd. Sen en dag fick jag den. Jag minns inte när, jag minns inte varför, jag minns inte hur men jag fick den och det är jag väldigt glad för.
Sen har den stått hos mig bortglömd och bortgömd. Jag hade den i min hall men på pallen hamnade jackor, tidningar, vantar, sjalar, ja ni vet allt sådant där som man har i händerna när man kommer hem.

Men nu ska min vackra pall få ny stoppning och nytt tyg. Den ska få stå i köket tillsammans med farmor och farfars andra möbler. Vilket vackert kök jag kommer få!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.