Handelsträdgårdar är himmelriket på jorden

Handelsträdgårdar är himmelriket på jorden, tror det är omöjligt att vara missnöjd på jobbet om man jobbar på en handelsträdgård.

Igår var jag på Västernäs Handelsträdgård här i Höör och där är så rofyllt och vackert. Än så är där inte så grönt ännu men väldigt vackert ändå.

Köpte lite fröer och lökar. Det kommer nog bli några vackra buketter i sommar. Just nu går hela min trädgård i rosa och lila nyanser. Skulle vilja ha in några gula blommor också men har inte hittat några ännu. Jag vill ha gula, inte åt det orangea hållet. Har du några tips?

Köpte även tre plantor, Akleja, Backsippa och fingerborgsblomma. Ja jag vet fler blommor i rosa och lila nyanser. Kanske skulle köpa mig en gula ros? Hmm var skulle jag planterat den, ja det tåls att tänka på.

Pioner, älskar pioner! Finns det gula pioner? Längtar efter doften av pioner, rosor, kaprifol och syrén. Ja jag vet det blir lite mycket trädgårdssnack på bloggen nu men jag längtar så mycket! Det är ju första sommaren på två år som jag kommer vara hemma och njuta av trädgården. Men jag kommer förmodligen sakna att vara på campingen i Åhus i sommar, var sak har sin tid heter det ju.

Att gå in i de stora växthusen på Västernäs när dom är fyllda av blommor är ljuvligt! Tänk att mötas av det när man kommer till jobbet varje dag. Synd att jag inte har gröna fingrar så jag hade kunnat jobbat med blommor och växter.

Det tog inte lång tid att handla men det tog tid att bara gå runt där och titta, njuta. Brukar ni åka till handelsträdgårdar? Har ni kanske något tips på en handelsträdgård i Skåne som jag inte får missa?

Tio minuter hemifrån har jag även Wrights Flora som också är bra men jag gillar Västernäs bättre. På Wrights köpte vi sakerna till vattenspelet vi har i trädgården. Vi fick jättebra hjälp.

Jag är inte så glad i påskliljor men denna i pastell var ju helt ljuvlig! Nästan så jag funderade på att köpa den men bara nästan.

Svängde också inom Linas affär, behövde pigga upp hemmet lite i dessa dystra tider. Eller tja dystra och dystra solen skiner och det är närmre 10 plusgrader om dagen och det är inte dystert. Fast “the big C” pissar ju lite på nöjet. Fast å andra sidan så hade jag ju haft innebandyträningar om det inte vore för “the big C” och då hade jag inte haft tid att njuta av trädgården ännu. Som alltid så har medaljen två sidor.

Skira, mjuka färger. Älskar blommor som har massa kronblad, det ger ett sånt mjukt intryck. Ja jag har tom köpt en nejlika. Nejlikor är den ultimata tant- och tråkblomman för mig men Lina har fått mig att ändra inställning lite.

Ikväll har jag också varit på shoppingrunda, den tråkigare och dyrare varianten dvs. crossgrejor. Herregud så dyrt det är med allt som rör crossen. Jag har aldrig köpt stövlar eller skor som är så dyra som Affes crosstövlar, tur att vi fick lite rabatt. När han går upp på vuxenstorlek så kan ni dubbla priset. Är det någon som vill sponsra Affes crosskörning så är det bara att höra av sig! Nåja livet är för kort för för små skor och trånga kläder.

Men vet ni imorgon är det fredag och vi ska ha fredagsfrukost på jobbet. Fredag, helt klart en favoritdag!

Nu ska jag somna i soffan!

20 kommentarer

 1. Rätta mig om jag har fel men är inte smörblommor gula? Det skulle du ju kunna ha i trädgården hemma. Men jag älskar lila så min rabatt hade nog bara gått i lila 😀

 2. Jag avundas alla med gröna fingrar litegrann. Jag har noll grönt på mina händer! Jag tycker att det är jättevackert med blommor i olika färger och konstellationer, men jag har väl förmodligen inte intresset att hålla dem vid liv så länge 🙂 Någon annan hade gärna fått fixa min trädgård – det hade jag uppskattat!

 3. Jag önskar så att jag hade gröna fingrar. Är duktig med människor och djur, men då det kommer till växter tar jag livet av dom direkt.

  • ? Bättre att ta livet av blommor än människor och djur eller tja i vissa fall kanske man hellre håller liv i en blomma än en människa. ?

 4. Fint med mycket blommor, önska jag kunde ha massa blommor hemma men bara en del som fungerar då man är allergisk. ? Fina är dom ?

 5. åh vad fint med dessa vårblommor 🙂 nu ser man verkligen att våren är här <3 önskar jag med var duktig på blommor

 6. Åhhh vilka härliga bilder på alla blommor…och man är ju ute i trädgården varje dag nu och ser hur långt allt kommit.
  Jag älskar ju min honungsros som får massor med blommor varje år. den knäckte dock plommonträdet den växte i så nu måste vi bygga en ställning till den…jag gillar inte nejlikor..känns för mig som en begravningsblomma, älskar rosor och ranunkel är en vacker blomma

 7. Jag har nog en endaste blomma hemma fast i fejk. Birde ha mer blommor för de e verkligen fint. Kul för dej att jobba inom det 🙂

  • Nej nej jag jobbar inte med det, tror att jag hade fått sparken ganska omgående faktiskt för jag är inte särskilt bra på blommor. ?

 8. Jag kan bara instämma om att Handelsträdgårdar är himmelriket. Jag åkte förbi en igår för att försöka få tag på årets pelargon vilken de haft svårt att få ut till alla handlare i tid.

 9. Det är himmelriket, hade kunnat gå hur länge som helst på sådana ställen och det skulle säkert kunna bli dyyyrt

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.