Långhelgen är här

Långhelg, vilket underbart ord i mina öron! Vi har nu fyra hela dagar, fria dagar tillsammans. Jag har semester på fredag, barnen är lediga från skolan och Kärleken har inte ens beredskap. Dessutom så skiner solen och bara det gör mig på gott humör!

Jag vaknade strax efter sjutiden, bestämde mig för att nä jag ska sova ut. Det gick så där kan man ju säga. Så det var bara att gilla läget och stiga upp. Jag gjorde mig en kopp te, tog boken och senaste numret av Vi i Villa och satte mig på altanen. Så underbart att kunna sitta ute på morgonen och bara njuta. Fast jag har varken öppnat boken eller tidningen. Jag fastnade i Instagram-stories, herregud vad mycket härligt där är att ta del av. Marika som visade upp sin fantastiska altan, Frida visade upp sin trädgård, Vivi med sitt underbara konto Mammasanningar, härliga Maria som jag saknat på Instagram och många många fler.

Min altan är inte i närheten så mysig som Marikas men jag har inget tak så hade jag haft så där mycket filtar, kuddar och mystillbehör så hade jag inte hunnit med annat än att springa runt med dom. En del av mig önskar att vi hade tak över iaf en del av altanen, vilket Kärleken har velat ha länge så berätta inte för honom att han kanske har rätt. Hahaha
Mitt lilla test med att få blommor att ta sig utan jord har gått inte alls så bra. Fast med tanke på att Kärleken kom på att han har ju haft i klor i vattnet (samma som han använder till poolen) så är det kanske inte så konstigt.

Jag har inte lika mycket syrén i min trädgård som Frida, faktiskt har jag bara en liten liten buske som inte bär blommor. Men grannen har en stor syrénbuske som hänger in över staketet så det är ju nästan som att det är min syrén. Tyvärr känner jag knappt doften för pollenallergin i år är inte att leka med. Ni vill inte hör hur jag trumpetar på morgonen bara för att få ut allt som samlat på sig under natten. Hur kan det ens vara möjligt att det samlar på sig under natten? Vi har inte fönstret i sovrummet öppet och de flesta kvällarna borstar jag igenom håret och torkar av håret med en handduk. Jag vet att jag borde tvätta håret på kvällen men jag gillar inte att sova med blött hår, kudden blir ju helt blöt då och det är icke nice.

Det kom visst en liten hundrumpa med precis när jag tryckte av. Han går oftast inte långt från min sida den där lilla råttan.

Idag har vi så härligt väder att det är klänningväder! Klänning och badtofflor. Ja jag skrotar runt i badtofflor här hemma, det är så smidigt. När dom är för smutsiga så tvättar man bara av dom, vilket behövs nu eftersom Affe klippte gräset i tisdags. Jag tycker iaf att badtofflorna är trevligare än puckotofflor (Foppatofflor kallas puckotofflor i vår familj sen min systerdotter kom på det ordet då man ser ut som ett pucko i dom)

Idag kanske vi åker ut med husvagnen, kanske blir det imorgon. Vi får väl se vad klockan är när Kärleken vaknar, han har haft utbildning och beredskap i veckan så han är helt slut. Igår badade han i Ringsjön, ja alltså de hade livräddningsutbildning. Visst de hade torrdräkter på sig men ändå, fy så kallt.

Så kanske kommer det lite bilder från havet här nu under långhelgen eller så blir det hemmabilder. Vi får väl se helt enkelt. Det härliga med långhelg är att man behöver inte bestämma sig, man kan ta dagarna som dom kommer. Underbart!

6 kommentarer

    • Ja det är skönt att sova ut, fast jag kan inte sova så länge längre. Men det är alltid skönt att vakna av sig själv och inte bli väckt.

      Tack så mycket! Jag älskar min altan men den behöver omsorg och piff. Vädret har inte inbjudit till omsorg och piff men nu kanske.

  1. Jag önskar vi hade hus och altan nu, just denna sommar så ska man inte bo i lgh känna det som, då man måste vara hemma så mycket, de tär lite synd

    • Ja jag är innerligt tacksam för att vi bor i hus och har altan och trädgård (om än liten). Men med balkong klarar man sig också rätt så bra.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.