Att ha ätit och druckit gott i flera dagar

I onsdags åkte jag och en vän till Stockholm. Vi skulle på föreläsning där i torsdags. Vi tog tåget upp och redan där satte det igång, vi drack vin i bistron. Åt lite snacks och pratade oss hela vägen fram. Tur att hon är lika snacksalig som mig. Haha

Hotellet var lika bra som vanligt, har bott där när jag varit i Stockholm med jobb. Det är ganska små rum men det funkar ju när man bara ska sova. Lite kul är det att den lampan som sitter i taket i duschen är likadan som den vi har i vardagsrummet.

När vi hade packat upp, tvättat av oss tågkänslan så delade vi på lite mer vin och sen gav vi oss ut på stan för att hitta någonstans att äta. Vi kom hela vägen till Jensens Bøfhus vilket ligger typ hundra meter från hotellet. Haha Men de har god mat och gott vin. Ja vi drack mer vin och jag har inte druckit så mycket vin på flera år. Farligt att vara iväg med henne.

Till lunch i torsdags så åt jag en sparrisrisotto. Det kan ha varit något av det godaste jag någonsin ätit. Färgen är fantastisk men smaken var ännu mer fantastisk. Jag måste snart åka till Stockholm igen och äta den där risotton. Gud så god den var!

Efter föreläsningen så hade vi ganska lång tid tills tåget skulle gå. Vi var inbokade på nattåget. Vi strosade runt i stan, stannade lite här och där när vi blev törstiga. Sen strosade vi till gamla stan. Där hittade vi en fantastisk liten italiensk restaurang. Där drack jag den godaste cidern jag någonsin smakat. En italiensk cider som heter Angioletti. Självklart finns den inte på Systembolaget och inte heller har jag lyckats hitta någonstans att beställa den ifrån. Så en Stockholmsresa till är alltså nödvändig. Haha Restaurangen heter Fracema och den ska ni testa om ni är i Stockholm!

Så var det dags att åka hem, vi satt på restaurangen så länge vi kunde. Ingen av oss såg framemot nattåget. Tänk om vi skulle hamna på de översta slafarna.

Som tur var så fick vi mellanslafarna så det gick okej för oss. Har ni åkt nattåget någon gång? Om inte, så gör inte det heller! Det var som att ligga på en parkbänk som någon skakade och slet i. Jag hade ju tänkt mig att jag skulle vaggas till sömns så där mysigt som när man åker tåg sittandes. Men nej, det bara ryckte och slet. Jag hade inte heller förväntat mig tystnad men när en man skrek rakt ut ”har vi passerat Norrköping?” så kunde jag gett honom på käften. Likaså kille som rökte på inne på toaletten så att brandlarmet gick. Ja det blev inte många timmars sömn. Tur att jag hade ledigt i fredags. Far kom och hämtade mig i Hässleholm halv fem på morgonen. Behöver jag säga att jag sov gott hela fredagen typ? Haha

Vi hade iaf trevliga dagar i Stockholm och vi har redan börjat prata om en tripp till Göteborg till hösten.

10 kommentarer

  1. Låter som ni hade en riktigt härlig resa förutom nattåget hem då! Den där sparrisrisotton såg magisk ut🤩

  2. Även om det är jobb också behövs sådana där dagar. Ni verkar ha haft det riktigt mysigt där i Stockholm tycker jag. Lite avis måste jag få säga.

  3. Låter som en trevlig resa till Sthlm. Lät som om du åt och drack mycket gott. Lät dock inte som en trevlig resa hem dock. Ha en fortsatt fin onsdag 😊

  4. Vilka underbara dagar ni hade i Stockholm låter som en bra resa trots att nattåget inte var så roligt. Risotton såg jättegod ut. 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.