Men snälla, sluta!

Jag är så galet trött på allt gnäll som finns just nu. Jag har alldeles för lätt för att själv också börja gnälla när jag ser och hör gnäll överallt. Det gnälls på mammor som ammar, det gnälls på mammor som inte ammar, det gnälls på kvinnor som stannar hemma med sina barn, det gnälls på mammor som inte stannar hemma med barnen, det gnälls på de som tränar för mycket och de som tränar för lite, för de som tjänar för mycket och på de som inte tjänar något alls. Jag läser blogginlägg av Laila om kvinnor som inte hjälper kvinnor, jag läser på Instagram där Clara lyfter fram landsbygden som ett alternativ till flyktingar och då gnälls det på hennes vilja att vilja hjälpa, jag läser på FB där det gnälls om MP som gnäller på M som gnäller på S och alla tillsammans gnäller på SD. Jag vill bara skrika men snälla, sluta! Inget kommer att bli bättre för att vi gnäller och ingen kommer definitivt må bättre över att gnälla. Om jag gnäller nu, på gnället? Nej, jag ber er alla att tänka er för när ni vill gnälla.
1, gnäller du på något du kan förändra? Om ja, varför inte bara förändra det istället? Om nej, varför gnälla för du kan ju ändå inte förändra det?
2, mår du bra när du gnäller? Om ja, varför mår du bra när du gnäller? Om nej, varför gnäller du då?
3, har du inget bättre att lägga din energi på än att gnälla? Om jo, lägg energin där då istället! Om nej, skaffa en hobby eller går ett varv runt huset för det gör mer gott för själen än vad gnällande göra!

En utmaning till er – varje kväll när ni lägger er och ska sova, nämn tre saker som ni är tacksamma för. Det behöver inte vara något stort, det räcker med att man är tacksam för sängen som man får krypa ner i. Nämn också tre saker som du vill göra med morgondagen, tre saker för dig själv. En enkel liten förändring som kommer ge dig ändringar i ditt liv, i ditt mående. Ge mig en månad med dessa förändringar och berätta sen för mig hur du mår. Det tar 21 dagar för att få en till en vana så efter en månad har ni kört in det.
DSC_8505
Ikväll är jag tacksam för att jag får uppleva att bli gammelmoster, jag är tacksam för att jag har möjligheten att vara hemma med Vincent när han inte mår bra, jag är tacksam för att jag har en varm dusch att ställa mig i och kan stå där så länge jag bara vill.
Imorgon ska jag handla en minijulgran och det är bara för mig (för tidigt för Kärleken), jag ska ha ett samtal med Malin om min framtid och jag ska till tandläkaren (tänk vilken förmån att jag har råd med att gå till tandläkaren, jag vet att alla i Sverige inte har råd med det).

Dela gärna med dig av dina tre saker!

6 kommentarer

 1. Amen!
  Idag är jag tacksam för att jag fick leka med mina syskonbarn, en promenad med dottern och att jag får vara hemma och ta det lugnt när jag har ont.
  Kram Maria

 2. Jag är tacksam över att ha ett… jobb… där man saknar mig när jag är hemma och mår dåligt.
  Jag är tacksam över att vi KAN vara hemma när vi är sjuka.
  Jag är tacksam över att det finns medicin (även om jag egentligen inte vill ta piller så gör de mig gott.)

  Min bonus varje kväll – jag har en underbar storfamilj ❤

 3. Jag är tacksam för att mina barn känner att dem kan prata med mig, om allt! Jag är även tacksam för att jag har kloka, fina vänner som väcker till eftertanke! ?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.