Ny almanacka

Att beställa en ny almanacka ger mig alltid den känslan som jag hade som barn när det var nytt läsår. Som barn fick vi välja papper till bänken och böckerna, jag fick nytt pennskrin och pennor, jag fick ny ryggsäck och alltid en ny almanacka. Det var en speciell känsla att sitta med sina nya skolböcker och klä in de. Eftersom vi inte hade jättemycket pengar (och jag misstänker att mor även tyckte att det var slöseri med bra papper) så fick vi återanvända det pappret som gick att återanvända. Det kunde ju vara kul om jag fick ärva något snyggt efter systrarna men inte fullt lika kul när man var tvungen att använda det fulaste pappret från förra året. Fast det allra bästa var när jag började högstadiet och verkligen behövde en almanacka för då fick vi Sparbankens almanacka och den hade alla. Där var massa information i den och en helt ny värld öppnade sig för mig. Att fylla i viktiga saker i den nya almanacka. Föra in kompisars telefonnummer (ja på den tiden hade vi ju inga mobiltelefoner som vi kunde spara kontakter i och vi hade bara hemnummer) och födelsedagar. När det var lov och när det var jul. Till advent skulle det målas ett ljus på två grankvistar med en julgranskula hängandes och vid andra advent två o.s.v. Det skulle vara med olika pennor, olika stil och olika färger. Jag det var verkligen kul att sitta där och fylla i allt viktigt. Att fylla i de där viktiga datumen som jag ville minnas men som jag inte vill att andra skulle förstå så det var kodning som gällde i almanackan och i bästa fall fick bästa kompisen reda på det så kunde vi sitta och fnissa åt det sen.

Ny har jag beställt min nya almanacka från personligaalmanacka.se för de är helt enkelt den bästa almanackan. Jag vet inte om Sparkbanken fortfarande ger ut sin men jag tror inte att den hade passat mig längre. haha Jag gillar att sitta och leka med utseendet på min almanacka. Jag gillar att jag själv får bygga upp så mycket med den. Till 2014 har jag gjort som Malena gjorde ett år och valde mig själv på första sidan. Ja det är ju faktiskt min almanacka och då ska jag banns mig peppa mig själv genom att ha mig själv på framsidan.
AlmanackaSå här blev min almanacka för 2014 och nu ser jag framemot när jag får den i min hand och kan skriva i allt viktigt. Ska bara hitta den perfekta pennan att ha till almanackan också.

Detta är tyvärr inte ett sponsrat inlägg och jag har i dagsläget tyvärr ingen rabattkod till er men en dag kanske jag kan lyckas med att dra ihop det till mig och till er. Men just nu så är det bara jag som pratar om min nya almanacka som jag har satt ihop ikväll och som jag tycker väldigt mycket om.

3 kommentarer

  1. Funderat på att beställa en almanacka därifrån länge nu men inser att jag inte har användning för en. Men ska jag sätta mig i skolbänken igen nästa höst då ska jag skicka efter en

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.