Snart blixtrar det till

20130313-173633.jpg

Hela dagarna långa får jag höra och läsa åsikter om skatter i vårt land. Vanligtvis så låter jag det bli brus som aldrig registreras i hjärnkontoret. Men så kommer det dagar där jag är som om jag hade lappat mina byxor med igelkottaskinn. Då får jag bita mig hårt i tungan för att inte explodera. Det är inte det att åsikterna nödvändigtvis är fel men oftast är inte åsikten byggd på fakta eller ens genomtänkt. Jag säger inte att vi borde betala mer eller mindre skatt, den åsikten håller jag för mig själv, jag säger bara att gemene man borde kontroller vad vi faktiskt får för den skatten som vi betalar. Vi kanske inte får tillräckligt men vi får faktiskt himla mycket bra för pengarna. Själv har jag två barn på förskola varje vecka full tid och det betalar jag bara 1800kr för. Vem skulle tänka sig ta hand om mina barn för 1800kr/månad?
Nä bara tänk igenom era åsikter och kontrollera fakta innan så får ni ha precis vilken åsikt ni vill.

Så ja så var dagens utbrott avklarat.

4 kommentarer

  1. …och inte nog med det. De får vällagad mat, varierande husmanskost (förskolan är ju grönflagg certifierad). De får väl planerad och genomförd pedagogisk verksamhet. De får vård och omsorg. Så ja vi får mycket men det är ändå så lätt för “de flesta” att gnälla. Kanske förväntar man sig mer eller att det prioriteras annorlunda men alla kan ju omöjligt vara nöjda med allt, eller hur.

    • Precis det jag menar, vi får väldigt mycket för pengarna. Barnen får så mycket mer än att någon bara passar de men jag tror inte att jag skulle kunna anställa någon för att bara passa mina barn 10 timmar per dag, 5 dagar i veckan, 4 veckor per månad för en bruttolön på 1800kr.

      Jag säger inte på något sätt att alla måste ha samma åsikt som mig (Gud vilken tråkig värld det hade blivit om alla hade varit överens alltid) men alla borde kontrollera fakta och tänka igenom sin åsikt innan man går på och skäller för att skatten är för hög i Sverige och att vi inte får något för skatten.

    • Ja fri vård är något fint som jag värderar högt lika så att jag inte behöver betala vad vården faktiskt kostar när jag behöver vård.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.