Söndagsmiddag

Igår gjorde jag äntligen söndagsmiddag! Kajsa skrev om hur de hade ätit söndagsstek och jag blev så sugen på det. Min gröna fina gryta från Duka fick jobba. Jag brukade göra stek i min lergryta men den gick sönder och jag har inte ersatt den.

Det gick hur bra som helst att göra söndagsstek i den också. Brynte steken först sen hade jag i morötter, lök och äpple. Ja och vatten givetvis för att steken skulle bli så där mör och saftig.

Lotta påminde mig om vikten av att njuta av vardagen och duka fint. Helt rätt! Så farmors gamla glas fick åka fram. Jag har mängder med servetter men jag använder dom sällan, har så många olika färger. Jag borde nog skaffa några i andra modeller och kanske med mönster. Använder du servetter? Till jul gör jag det oftare och har såååå fina julservetter.

Jag hade fel om min familj för jag trodde inte att de skulle uppskatta dukningen. Eller att de skulle uppskatta det kanske jag visste men inte att de skulle uppmärksamma det. Men de överraskade mig, de märkte det direkt och gillade det. Så nu har jag en plan på att bli bättre på att göra det jag gillar. Mer av findukning, att använda finglasen och finbesticken som jag samlat på under min uppväxt. Vad ska jag spara på det för? Ska jag inte använda det? Jo det ska jag minsann göra för det är därför jag har fått det. Så hädanefter ska jag använda det mer och ja jag kommer köra det i diskmaskinen för annars används det inte. haha

Affe kallade det för lyxmiddag och Vicce kallade det för mormor- och morfarmat. Godkänt alltså kanske rent av MVG. Nu ska jag nog gräva fram mina receptböcker och se vad jag kan göra för gott nästa helg. Kärleken fyller år på lördag men han har beredskap så det blir ingen trerätters. Kärleken gillar inte asiatisk mat så det är helt uteslutet. Har ni några tips?

Idag blev det bara rester, inte så spännande men viktigt att inte kasta mat.

14 kommentarer

 1. Jag blev också såå sugen på stek när jag läste hos Kajsa, men det blev inte av i helgen.
  Grekisk pytt i helgen som kommer kanske? Med potatis och fläskfilé mm? Eller kreolsk gryta – alltid gott, fast grabbarna kanske inte gillar det.. Vi ska göra pulled chicken i veckan, det gillar alla här.

  Jag är ganska duktig på att använda servetter, men inte så ofta när vi sitter vid köksbordet. Alltid om vi har gäster dock. Och nästan alltid när vi är på Solsidan, vet inte varför. Kanske är det för att hushållsrullen står vid bordet hemma? 😀
  Men yey, röstar definitivt på mer vardagslyx! Och det mesta går att köra i diskmaskinen enligt min man!!!

  • Han önskade sig precis smörgåstårta så då får det väl bli det. Får se vad jag kan hitta på, han tål inte skaldjur tyvärr. Pulled chicken lät gott vi hade pulled pork i fredags det är så gott.
   Jag är så trött på den där hushållsrullen som står på bordet hela tiden. Men den är ju smidig. Jag hittade faktiskt två nya paket med mönstrade servetter idag. Så nu blir det mer servetter.
   Allt går att diska i diskmaskinen enligt makens mormor, hon har även kört ett Bismarck armband i diskmaskinen. haha

 2. Att duka fint gör verkligen skillnad,specielllt när man använder finputsningen. Trist att bara låta det stå i skåpet och samla damm.

 3. Det är roligare att äta när en fin dukning bjuder in en till bordet så är det bara. Roligt att få göra det man gillar lite oftare 😊 Jättefin dukning och steken såg riktigt smarrig ut 😋

 4. Nu saknar jag min lergryta som blev kvar i huset. Den var eller är så mysigt att koka härliga grytor i. Så fina palettbladen var på bordet

  • Ja jag saknar min lergryta, fattar inte varför jag inte har köpt en ny. Allt blir så gott i lergryta. Man kan baka bröd i lergrytan också men det har jag aldrig testat.
   Visst blir palettbladen fina som bukett också. Älskar färgen!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.