Det började med en bukett vitsippor

Det började med en bukett vitsippor som jag fick ett infall och plockade på vägen hem från förskolan. En stor härlig bukett vitsippor, långa stolta vitsippor.
det började med en bukett vitsippor

Jag behövde någonstans att ställa denna ljuva bukett. Hmm Ja det var bara till att fixa till lite här hemma, jag behövde ändå klura ut ett sätt att få rätt på bokhyllorna så det blev till att dra fram böcker och göra stilleben. Winwin liksom. Nu har mitt otroligt vackra drängaskåp (som jag fick av vänner till oss) fått lite vacker smyckning. Funderar förresten på om jag ska måla om detta vackra skåp, är sugen på en blå/grå/grön nyans. Vad tror ni? (ja inte du far eller mor eller syster för jag vet att ni tycker det är en skam att måla om möbler)

Det blev så himla bra med vitsipporna på farfars gamla vackra böcker så jag kunde inte sluta. Jag ville ha mer harmoni i hemmet. Så jag fortsatte piffa och plötsligt så kände jag inge att jag gillar mitt hem, jag har en ganska lång tid nu inte trivts här hemma nästan så till den milda grad att jag har känt mig innestängd här. Köket har varit det enda rummet som jag verkligen trivts i.
det började med en bukett vitsippor
det började med en bukett vitsippor
Jag älskar mina gamla burkföremål som jag fyndat i loppisaffärer, dom har en historia att berätta och jag lyssnar mer än gärna.
det började med en bukett vitsippor
Färska kryddor har länge varit på modet men jag tycker inte det handlar om mode, det handlar om smak. Det finns inga kryddor som är så goda som färska kryddor! Koriander och fransk dragon är två kryddor som jag alltid köper hem på våren och har hemma hela sommaren igenom. Böcker är vackra föremål och jag gillar att ha böcker framme. Jag stod länge och funderade på vilket som va snyggast, med eller utan omslag? Det slutade med att jag behöll omslagen på för det är vackert med färg.
det började med en bukett vitsippor

När jag njutit av köket så gick jag ut i hallen och fick fullständig panik – herregud! Så det var bara till att ta tag i hallen också. Då kom ju min Aloe Vera i kruka också, den var det ju bara typ 2 månader sedan jag fick av Ann. Jösses! När Elsa la upp denna bilden (första bilden i inlägget) så blev jag helt tokigt kär. Jag vill ha fler stora gröna blommor men stora blad. Jag är så glad för min Monstera men jag måste ha fler och andra och mer grönt! Tror Kärleken blir överlycklig om jag ska ha in fler stora blommor. haha
det började med en bukett vitsippor
det började med en bukett vitsippor
Jag fick inte nog så jag gick ut en runda till och plockade ytterligare en bukett vitsippor, denna gången kunde jag inte motstå de vackra gulsipporna som trängdes med vitsipporna. Jag var lite nervös om gulsippan är fridlyst i Skåne men en snabb googletitt så kunde jag vara lugn. Däremot ville jag inte plocka så många för jag har inte sett gulsipporna här tidigare och jag vill gärna att de ska finnas kvar kommande år också.
det började med en bukett vitsippor det började med en bukett vitsippor
Sen blev det visst en tredje bukett vitsippor när jag var ute med Sid. haha
Har man börjat kan man inte sluta för doften från nyplockade vitsippor är ljuvlig! Den doften borde finnas i ett doftljus!

Ja det började med en bukett vitsippor och slutade med ett piffat hem.

6 kommentarer

 1. Hahaha… så väl jag känner igen mig. När jag börjar på ett ställe så fortsätter man liksom runt i hela huset. Och vitsippor.. alldeles underbara. Såg en knopp när jag var ute på en liten tur förut.
  Kram Maria

  • Det är jätteskönt ikväll när hemmet är piffat och fixat, jag kan slänga mig i soffan och bara njuta.
   Här är det vita täcken av sippor mest överallt.
   Kram

 2. Får man fråga hur du gör för att få koriander att överleva? Köper du i handelsträdgård eller de små plastkrukorna i mataffären?
  Undrar jag var koriandrar slokar bort efter högst två veckor …

  • Jag köper min i mataffär men väljer alltid ekologisk.
   Jag vattnar varje dag och ser till så att den har mycket ljus men jag har inte den i direkt solljus.
   Men vatten vatten vatten är lösningen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.